Povećano zagađenje

Radijacija iz Fukushime stigla do sjevernoameričke obale

Foto: Reuters/PIXSELL
Radijacija iz Fukushime stigla do sjevernoameričke obale
04.12.2015.
u 07:35
Zadnjih mjeseci otkriveni su tragovi cezija-134 na nekoliko stotina kilometara obala saveznih država Oregona, Washingtona i Kalifornije
Pogledaj originalni članak

Radijacija iz nuklearne elektrane Fukushima stigla je do sjeverenoameričke obale, javlja Reuters.

Zagađenje se povećava na prethodno poznatim mjestima iako je razina i dalje premala kako bi ugrozila ljude ili život u oceanu, poručili su jučer znanstvenici. 

Zadnjih mjeseci otkriveni su tragovi cezija-134 na nekoliko stotina kilometara obala saveznih država Oregona, Washingtona i Kalifornije.

Ispitivanje stotina uzoraka vode Pacifika potvrdilo je da japanska nuklearna centrala u Fukushimi nastavlja ispuštati radioaktivne izotope više od četiri godine nakon što je u njoj došlo do nesreće, rekao je Ken Buesseler, morski radiokemičar u Oceanografskom institutu Woods Hole.

>> Jak potres magnitude 6,8 pogodio Japan

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.