TREĆE SUĐENJE ZA ISTI RATNI ZLOČIN

Rade Miljević nije se pojavio na suđenju

Rade Miljević nije se pojavio na suđenju
20.11.2009.
u 11:53
Miljević je u pritvoru tri i pol godine zbog optužbe da je 1992. godine iz glinskog zatvora odveo četvoricu zatočenih civila čija su tijela pronađena u masovnoj grobnici.
Pogledaj originalni članak

SISAK - Na danas zakazani treći sudski proces Radi Miljeviću, kojeg optužnica tereti za ratni zločin, pojavili su se svi pozvani osim glavnog aktera. 

Iz zatvorske bolnice pristigla je obavijest kako Miljević nije u stanju sudjelovati u sudskom procesu zbog bolesti. Ima problema sa srcem i čeka operativni zahvat na aortalnom zalisku i rehabilitaciju nakon operacije.

Miljević je u pritvoru tri i pol godine zbog optužbe da je 1992. godine iz glinskog zatvora odveo četvoricu zatočenih civila; oca i sina Borislava i Milana Litrića, Antu Žužića i Antu Kaurića. Njihova tijela pronađena su kasnije u masovnoj grobnici.

Na Županijskom sudu u Sisku prvi put osuđen je na 14 godina zatvora, ali Vrhovni sud je ukinuo presudu i vratio predmet Županijskom sudu.

Na drugom suđenju izrečena mu je zatvorska kazna od 12 godina, ali i ta je presuda pala te je predmet vraćen u Sisak pred izmijenjeno vijeće.

S obzirom na bolest, zasad je neizvjesno kada će biti zakazano sljedeće ročište.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar punkufer
punkufer
16:48 20.11.2009.

Smeće četničko - ubijao je ljude, a sada svoj bijedni život čuva laganjem i glumom. Smrad još na teret hrvatskog zdravstva ide na opreaciju da mu bude bolje i da duže poživi. Nadam se da će ga Vrag odnijeti za operacije.