REFERENDUM O BRAKU

Europski rabinski centar: U potpunosti podržavamo U ime obitelji

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Europski rabinski centar: U potpunosti podržavamo U ime obitelji
01.12.2013.
u 14:38
RCE smatra da su usporedbe inicijative s nacističkim režimom neprikladne i uvredljive
Pogledaj originalni članak

O referendumu o ustavnoj definiciji braka oglasio se i Europski rabinski centar (RCE), iz kojeg su danas poručili da je definicija braka kao zajednice muškarca i žene u potpunosti kompatibilna sa židovskom religijom.

"U tom kontekstu u potpunosti podržavamo građansku inicijativu 'U ime obitelji' koja je pokrenula referendum", poručuju iz RCE-a.

"Također smo vrlo uznemireni vijestima da su neki ovu inicijativu za brak usporedili s nacističkim režimom i ideologijom fašizma. Smatramo da su takve izjave neprikladne i uvredljive za sjećanje na milijune nedužnih žrtava", dodaju.

>> 'Hrvatski političari ući će u anale zbog govora mržnje i zastrašivanja'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 47

Avatar @veNLO
@veNLO
15:05 01.12.2013.

Bilo bi vrlo zanimljivo saznati kad je Europski rabinski centar poručio kako podržava inicijativu U ime obitelji. Je li to učinio prije pola sata, jučer, prekjučer, jesu li se možda danas u nedjelju sastali i odlučili se za takvu podršku? Ili je vijest ipak starija,ali namjerno do sad prešućivana?

A9
AAA-999
15:01 01.12.2013.

Još jedan dokaz da valja zaokružiti ZA! Još jedan dokaz koliko su mediji do sada lagali. Ako ste do sada bili neodlučni, sada imate odličan razlog biti ZA.

KR
krugoval1
15:05 01.12.2013.

Hvala RCE-u. Malo su zakasnili, ali istina ipak stiže. Glasujmo ZA!