Vukovarci poručuju:

"Puštanje Šljivančanina pokazuje da su kriteriji za JNA drugačiji"

Foto: AFP/Pixsell
"Puštanje Šljivančanina pokazuje da su kriteriji za JNA drugačiji"
08.07.2011.
u 11:53
Sramotno je što se pušta čovjeka izravno odgovorna za ubojstva nevinih na Ovčari. Očigledno za Hrvate nema pravde, poručuju iz starčevićevci
Pogledaj originalni članak

Oduka Haaškog suda o prijevremenom oslobađanju Veselina Šljivančanina izazvala je veliko nezadovoljstvo i u političkom životu Vukovara. U vukovarskom je SDP-u puštanje na slobodu "krvnika s Ovčare“ dočekano s velikim ogorčenjem, osudom, jakim osjećajem nepravde i suosjećanjem s obiteljima žrtava, navodi se u priopćenju vukovarskog SDP-a KOJE potpisuje predsjednik Željko Pinjuh. U priopćenju se kaže kako je odluka Haaškoga suda o prijevremenom "puštanju na slobodu Veselina Šljivančanina nepravedna i jasno pokazuje kako međunarodna zajednica ima drugačije kriterije prema ratnim zločinima koje su u Vukovaru počinile JNA i srpske paravojne postrojbe".

Odluku o slobađanju Šljivančanina vukovarski HDZ drži "krajnje licemjernom, nemoralnom, nepravednom i ponižavajućom za sve građane grada Vukovara". "Nakon proživljenih patnji, golgote, stradanja, uništenja i pakla logora, Vukovarci i danas traže svoje najmilije i oplakuju sve žrtve monstruoznog zločina. Šljivančanin je kao major izravno bio nadređen vojnoj policiji i kontrolirao stanje nakon okupacije grada kao i egzekucije na Ovčari. Upravo stoga ne možemo prihvatiti činjenicu da nešto nije znao i da ne podliježe zapovjednoj odgovornosti, na temelju čega mu je donesena sramotna pravomoćna presuda i vrijeme pritvora", navodi se u priopćenju HDZ-a.

Puštanje vukovarskog krvnika ogorčilo je i vukovarski HSP dr. Ante Starčevića koji drži kako je to još jedan dokaz da je riječ o političkom sudu koji očigledno želi od agresora stvoriti žrtvu". Sramotno je što hrvatski generali, koji su oslobađali svoju domovinu, dobivaju drakonske kazne, dok agresori, koji su naš grad sravnili sa zemljom, protjerali na desetke tisuća Hrvata, bivaju oslobođeni. Posebice je sramotno što je taj isti Šljivančanin izravno odgovoran za ubojstva 261 nevine žrtve na Ovčari. Očigledno za Hrvate grada Vukovara nema pravde, ogorčeni su vukovarski starčevićevci.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

AN
Antun1973
12:09 08.07.2011.

Moji jedini Komentar i iz proslog izvjestaja u Vecenjem listu Pogledajte. Ponekada se pitam dali smo to zasluzili samo zato sto smo branili svoje? dali ovaj Zlotvor nakon samo 10 Godina zatvora ide na Slobodu koju nije zasluzio? Pitam se dali nije trebo ostati do kraja Zivota u Tamnici, tako da Sunca nikad ne vidio? Pitam se dali te njegove Horde nisu zasluzili istu Sudbinu? Ne ocigledno nije, Ali nasi Generali, Heroji, Branitelji jesu po njihovom. Ponekada se cak i pitam dali bi opet Krenuli kao nekada Rane 90´sete? Kada smo bili toliko Slozni da je jedno Srce kao sva ostala kucala, kada smo bili Slozni u svemu sto smo cinili, branili jedan drugoga pa cak ak treba i zivotom ga platili.

MO
mozel
12:52 08.07.2011.

Zato je osudjen Ante gotovina radi prekomjernog granatiranja i pogibije civila. A u Vukovaru kao da nije pala ni jedna granata tako vidi Haski sud a niti je bilo zrtava vecih od 1200 pa je zato puscen prije navrsenih 10 godina. A sada neka mu dadu u Vukovaru da otvori nekakvu radnju tako da znade zasto je ubijao i razarao grad.

AN
Antun1973
12:07 08.07.2011.

Sto bi rekli oni koji vise nisu medju nama, Ja mislim da se okrecu u Grobu, A da nepricam o onima koji Groba ni nemaju, ili koji ga nikad neceju ni imati, Jel su ih ove Horde zla otjerali u Bezkrajni nemir.Neznam! jel ovo nije ona Domovina za koju se grdno krvi lila, Neznam! jel ovo nije ni onaj nekadasnji Ponosni Narod koji je bio od Boga Blagoslovljen. Neprepoznajem to sve i to me boli, ne zbog mene vec zbog onih koji vise nema. Htjeli smo Bolje sutra za nasu djecu, Ali sto to sve vredi kad cemo mi u tamnicama biti, a ta nasa djeca nas tamo posjecivati, A ako bjezimo necemo i nikako ni vidjeti, Jel cemo se morati skrivati kao da smo najveci Zlotvori. Dali je to ta Sloboda pitam ja sebe i vas? Narode moji daj mi odgovori. Pozdrav svima onima koji su isto toliko ogorceni kao i ja.