'NE SMETAJU MU USTAŠKE KUNE'

HVIDR-a: SDSS nije poželjna stranka u Hrvatskoj, Pupovcu treba oduzeti odličje

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Milorad Pupovac
13.09.2019.
u 13:54
Pupovac zaboravlja što su prije 30 godina napravila njegova braća, ali mi to nismo zaboravili i nećemo skoro budu li se ponašali kao što se ponašaju sada, rekao je Periša.
Pogledaj originalni članak

Od ministra Bošnjakovića očekujemo da se očituje je li Milorad Pupovac u svojim izjavama počinio kakvo kazneno djelo i prekršio zakone Republike Hrvatske. Od DORH-a tražimo očitovanje ima li u tome kakvog kaznenog djela kako bismo na temelju te odluke mogli krenuti u daljnje postupke i traženja od Ureda Predsjednice oduzimanje visokog odličja Pupovcu koje mu je dodijeljeno 2001. godine, kazao je Josip Periša, predsjednik Glavnog odbora Hvidre na tiskovnoj konferenciji zakazanoj kao reakcija na Pupovčevu konferenciju u srijedu.

Potom je kazao kako je Pupovac u srijedu ponovno iskoristio priliku da "ponovno dijeli lekcije oko toga što njega boli u RH".

– Boli ga ušato "U" i "ZDS" i to jako vrijeđa njegove osjećaje. A što je s osjećajima obitelji 1800 nestalih hrvatskih branitelja, što je s osjećajima 36.000 ratnih vojnih invalida, bole li njihove rane, njih koji u džepu imaju tri puta manje ustaških kuna od Pupovca. Smeta mu ušato "U", a ne žuljaju ga ustaške kune u džepu'' – rekao je Periša, dodajući da su nacionalne manjine dobrodošle i u Vladi, ali ako poštuju zakone RH.

– Pupovac zaboravlja što su prije 30 godina napravila njegova braća, ali mi to nismo zaboravili i nećemo skoro ako se budu ponašali kao što se ponašaju sada. SDSS nije poželjna stranka u RH jer podsjeća na onaj SDSS koji je u Hrvatskoj započeo krvavi rat. U Domovinskom ratu sudjelovalo je 10 tisuća pripadnika srpske nacionalne manjine i oni sigurno ne dijele mišljenje Milorada Pupovca o Hrvatskoj u kojoj vlada ustaštvo i gdje ga deprimira slovo na fasadi, a što je s vremenima kad je svaka kuća u RH na fasadi imala četiri slova "s". Zamislite da smo mi u Zemunu pisali: "Ovo je Hrvatska!" – kazao je Periša, dodajući da ustaški simboli po fasadama isto tako smetaju i njima.

Na pitanje novinara hoće li tražiti raskid koalicije, rekao je da Plenkoviću nisu diktirali s kim će u nju ući, ali su tražili te i dalje traže izlazak SDSS-a, a njihov zahtjev već je poslan premijeru. Ne bude li odgovorio njihovu zahtjevu, radikalnih koraka neće biti jer smatraju da "žele izbjeći eskalaciju i da ne treba dodatno podizati tenzije koje je već podigao Pupovac". Hvidra je, kako je rečeno, udruga građana, a ne politička stranka te je stav Glavnog odbora ujedno i stav predsjednika stranke Josipa Đakića koji nije nazočio tiskovnoj konferenciji.

Pogledajte i video: Inicijativa branitelja grada Petrinje predaje kaznenu prijavu protiv Milorada Pupovca

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 109

KC
Kcro
14:30 13.09.2019.

Stanimirovic gradonacelnik okupiranog Vukovara koji je izjavio kad su cetnici usli u Vukovar da je oslobodjen grad od ustasa, on sjedi u Saboru, a hrvatski general Mercep u zatvoru?!? Bravo komunisti.

MA
marsovac
14:34 13.09.2019.

sta vi stvarno mislite,.....da su se srbi u Hrvatsko kao manjina svoje ideje o svim srbima u jednoj zemlji odrekli. sta vi stvarno mislite,.......da se srbi u Hrvatskoju osijecaju kao Hrvati sa srpskim korijenima,.......srpska manjina,..i takvi kao pupovac te njihovi zagovornici hrvati koji zale za yugom i komunizmom,...bratstvom i jedinstvom,....nikad se te ideje nece odreci.....................To je pokazala povijest,......a oni si sve tumace sa svojom historiom. Postoji mali postotak,...srba,...srpske manjine kojima je Hrvatska domovina,...postoji,..ali je jako mali postotak. Nazalost,..premalen........ Inace nebi imali takve razgovore i napade na slobodnu Hrvatsku i Hrvate, ocrnjivanje i izmisljanje i prevrtanje povijesti te tenzije odredjenih krugova da nas stalno proglasavaju Ustasama,.......

DU
Deleted user
14:34 13.09.2019.

Sad nema radikalnih koraka kad je HDZ na vlasti, niti šatora, niste se oglasili glede talijanskih fasista neki dan.... #vjerodostojno