Evakuirani ljudi

Pukla cijev naftovoda u SAD-u, isteklo 12.000 barela nafte

Foto: Arhivska fotografija
Kosor
02.04.2013.
u 19:30
Američka tvrtka Exxon Mobile nastavlja čišćenje tisuća barela kanadske nafte koja je iscurila iz 65 godina starog naftovoda u američkoj saveznoj državi Arkansas.
Pogledaj originalni članak

Američka tvrtka Exxon Mobile nastavlja čišćenje tisuća barela kanadske nafte koja je iscurila iz 65 godina starog naftovoda u američkoj saveznoj državi Arkansas, piše Reuters.

Naftovod je i danas ostao zatvoren dok traje akcija čišćenja, a nije poznato kada će cijevi biti "zakrpane". Exxon još nije objavio koliko je točno nafte isteklo iz rupe koja je nastala u petak. Iz kompanije su u subotu kazali da je otkriveno oko 12 milijuna barela nafte i vode. Glasnogovornik tvrtke Charles Engelmann kazao je da je dio naftovoda koji je "procurio" izgrađen krajem 40-ih godina 20. stoljeća.

U SAD-u je većina naftovoda izgrađena 50-ih i 60-ih godina kao odgovor na veliku potražnju za energijom nakon 2. svjetskog rata. U blizini mjesta gdje je nafta istekla pronađeno je nekoliko mrtvih patki, piše Huffington Post. Nafta je istekla i na ceste i na livade u malenom gradu Mayflower. Iz predgrađa grada evakuirano je 20 kuća, a još se ne zna kada će se građani vratiti u svoje domove.

>>Zbog oluje Sandy došlo do razlijevanja 1,2 mil. litara dizela

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.