ubojica se predao

Pucnjava u Manchesteru: Ubijene dvije nenaoružane policajke

Foto: Reuters/PIXSELL
Pucnjava u Manchesteru: Ubijene dvije nenaoružane policajke
18.09.2012.
u 16:45
Nedugo nakon pucnjave, u policijsku postaju sam je došao jedan od najtraženijih engleskih kriminalaca Dale Cregan (29), za kojim se tragalo zbog dvostrukog ubojstva
Pogledaj originalni članak

Dvije policajke ubijene su u pucnjavi u engleskom Manchesteru, a ubio ih je jedan od najtraženijih kriminalaca u toj državi, javlja Sky News. Pucnjava se dogodila oko 11 sati u naselju Hattersley, a policajke su netom prije pucnjave bile u supermarketu te nisu bile naoružane.

No, svejedno su ubijene. Jedna je na mjestu preminula, dok je druga ozljedama podlegla u bolnici. Nedugo nakon incidenta, u policiju se sam prijavio kriminalac Dale Cregan (29), za kojim se tragalo zbog ubojstva oca i sina.

Zbog čega je i kako došlo do pucnjave, još nije potpuno jasno. Očevici tvrde kako je ispaljeno nekoliko hitaca na imanju koje je mjesecima bilo napušteno te da je eksplodirala i ručna bomba. Policajke su autom došle do mjesta pucnjave te ušle na imanje, a nakon toga su ubijene.

>> U pucnjavi ispred trgovine u New Jerseyu ubijeno dvoje i napadač

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

JA
jalnus
17:21 18.09.2012.

Jedanaest hiljada (oops tisuca) ljudi biva ubijeno svake godine u USA, gdje se kratko i dugo moze kupit jednostavno i gradjani imaju pravo na samozastitu jel? Broj u Britaniji je oko 40-50..

Avatar Bud Humski
Bud Humski
17:35 18.09.2012.

Njihov pravni sistem ne stiti zakon, nego bezakonje. Cak i ako si naoruzan, pa upotrijebis oruzje u samoodbrani, imas velike sanse da zavrsis na sudu zbog ubojstva ili pokusaja ubojstva. Kladim se da je ranjena policajka zavrsila u drzavnoj bolnici, a da je kriminalac bio ranjen, njega bi helikopterom prevezli u privatnu bolnicu, jer to je njegovo "ljudsko pravo"! Nije ni cudo sto su od imperije u kojoj sunce nikad ne zalazi postali izgubljeni otok u kojem sunce nikad ne izlazi… Jos samo ocekujem da kraljica jednog dana izadje iz Backingham Palace sa burkom na glavi, a taj dan nije tako daleko...

NE
Nepokolebljiv
17:03 18.09.2012.

Kratko oruzje je zabranjeno u Velikoj Britaniji SVIMA osim vojske i policije pa kako sada netko ustrijelio ove policajce (zene)? Znaci zakoni koji reguliraju drzanje oruzja vrijede samo za one koji zakone postuju a za one koji ih ne postuju kao da i nije regulirano! Kako ce policija zastititi zivote i imovinu gradana kada ne moze spasiti niti zivote vlastitih clanova? Gradani moraju imati pravo na oruzje i pravo sami se stititi!