Iznuda

Provalili mu u kuću i cirkularom ga natjerali da im isplaćuje novac

Foto: kristina štedul fabac/pixsell
Provalili mu u kuću i cirkularom ga natjerali da im isplaćuje novac
19.04.2011.
u 12:44
Dvojica mladića vlasnika kuće u Gornjem Vukšincu su natjerala da potpiše ručno pisani ugovor po kojem će im isplaćivati tjedno 100 kuna sljedećih pet godina
Pogledaj originalni članak

Vrbovečka policija osumnjičila je mladiće D. V. (26) i S. B. (20) da su u četvrtak u kući u Gornjem Vukšincu kod Vrbovca prijetnjama i cirkularom natjerali vlasnika I. Š. (48) da potpiše ugovor u kojem je pisalo da će im svaki tjedan isplaćivati 100 kuna u sljedećih pet godina. Tvrdili su, kako smo neslužbeno doznali, da im je I.Š. ukrao sat, međutim, to je, izgleda, samo bio povod da ga zatoče.

Dvojica mladića dovezla su se u Opel Astri križevačkih tablica i provalila u kuću I. Š. u subotu u kasnim večernjim satima. Prenoćili su u kući gdje su pričekali vlasnika koji se pojavio sljedeći da u 21.30. Iako im je rekao da napuste kuću, nisu ga poslušali nego su mu zaprijetili ako im ne bude davao svaki tjedan 100 kuna. U jednom trenutku mladići su čak uzeli konopac te su ga htjeli vezati, ali njihova žrtva je, srećom, uspjela pobjeći automobilom nekoliko kilometara. Progonitelji su ga tigli i natjerali da se zajedno s njima vrati kući. Opet su mu prijetili smrću ako ne potpiše rukom pisani ugovor o isplati novca, a S. B. je uzeo čak i cirkular i zaprijetio mu da će mu odrezati prste.

I. Š. nije imao drugog izbora pa je potpisao ugovor i odmah im isplatio prvu ratu. U dva sata ujutro iskoristio je nepažnju mladića i pobjegao iz kuće. Sakrio se kod susjeda u dvorištu odakle je pozvao policiju. Kada su policajci došli, zatekli su mladiće u kući, stavili im lisice na ruke i odveli u postaju.

Uz kaznenu prijavu za iznudu, doveli su ih istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.