Sve zanimljivija utrka

Protiv župana Blaženka Bobana Ranko Ostojić i Ante Pranić

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Sabor o o pristupačnosti mrežnih stranica
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Na Medicinskom fakultetu u Splitu predavanje održao kardinal, arhivist i bibliotekar svete Rimske Crkve
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
19.03.2021.
u 12:29
Kandidata je istaknuo i Domovinski pokret, a riječ je o splitskom gimnazijskom profesoru Mati Šimundiću
Pogledaj originalni članak

Izbori za splitsko-dalmatinskog župana postaju sve zanimljiviji. U utrku se odlučio uključiti i bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić (SDP) čija bi kandidatura za župana mogla dobro promiješati karte na jugu. Ostojić se kandidaturom vraća u politiku nakon teškog infarkta koji je preživio prije mjesec i pol, a objavio ju je iz Opatije gdje će još tjedan dana provesti na rehabilitaciji.

Bitka i za rejting SDP-a

– Ja sam šef splitsko-dalmatinskog SDP-a i logično je da preuzmem odgovornost. Svi znamo da nam u toj županiji ne cvjetaju ruže, ali ja nikada nisam bježao od teških terena pa neću ni sada – kazao je Ostojić i dodao da mu nije jasno zašto se neki čude što se odlučio na kandidaturu. Kaže da bi pod većim stresom bio da sjedi kod kuće i sve gleda sa strane, a podsjetio je da mu je život bio ugrožen i 2014. i 2017. te da nije odustajao.

– Bio bi kukavičluk ne kandidirati se. Imaš ići u utakmicu ne samo gdje smo sigurni i gdje pobjeđujemo nego i gdje je teško, gdje su bitke. A to nije samo bitka za splitsko-dalmatinskog župana. To je bitka i za rejting stranke, za listu, da se osvoji što više mjesta u Skupštini županije – kaže Ostojić.

Njegovim uključenjem u utrku, što još treba podržati i njegova županijska organizacija, odnosi snaga na političkoj sceni u Splitsko-dalmatinskoj županiji mogli bi se bitno promijeniti. Naime, u vrijeme pandemije, kada brojke oboljelih od COVID-19 rastu, prave kampanje teško da će i biti. A Ostojić je u znatnoj prednosti s obzirom na to da ga svi znaju, da je nacionalno prepoznatljiv kandidat koji će napraviti sve da mobilizira lijevo biračko tijelo.

Ipak, favorit te utrke je trenutačni župan Blaženko Boban (HDZ), kojemu se prvi, još početkom godine, suprotstavio gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić, i koji do najave ulaska Ostojića u utrku i nije imao jake konkurencije od centra nalijevo.

Sam Pranić pak kaže da SDP ne može biti nositelj promjena u Splitsko-dalmatinskoj županiji te da je on oko sebe okupio široku koaliciju centra u kojoj su Nezavisna lista mladih, HSLS te Pametno za Split i Dalmaciju.

I Most pregovara

Blaženko Boban (HDZ) za drugi će se krug morati „potući“ i s dvojicom kandidata s desnog spektra. Jedan je kandidat Mosta koji će se znati za nekoliko dana. Kako doznajemo od glavnog tajnika Mosta Nikole Grmoje, stranka pregovara s potencijalnim kandidatom koji je blizak braniteljskoj populaciji, a propadnu li ti pregovori nije isključeno da će Most ponovno ići s kandidatom Mirom Buljem koji se sada spominje i kao mogući kandidat za gradonačelnika Sinja. U svakom slučaju, kažu u Mostu, Bulj će nositi listu za Skupštinu Splitsko-dalmatinske županije.

Svoga je kandidata istaknuo i Domovinski pokret. Riječ je o splitskom gimnazijskom profesoru Mati Šimundiću.

 

 

>> VEČERNJI TV SDP-ov Neven Bosilj: Varaždinu prijeti 30 mil. kn ovrhe, a Ivan Čehok je opterećen privatnim problemima

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

AN
Antonio1952
12:42 19.03.2021.

SDP Svastikar specijalista za poljudski travnik ukrasen kemikalijama.

Avatar manjejeviše
manjejeviše
12:59 19.03.2021.

Svastika i Zvezdaš ??? Hahaha

TH
theo
12:37 19.03.2021.

Ante Pranić je najbolji kandidat i čovjek na mjestu