SPLIT

Protiv trojice Australaca podignuta optužnica zbog silovanja Norvežanke

Foto: Davor Javorović/Pixsell
Protiv trojice Australaca podignuta optužnica zbog silovanja Norvežanke
09.12.2015.
u 17:18
Teško kazneno djelo protiv spolne slobode dogodilo se 16. srpnja 2015.
Pogledaj originalni članak

Protiv trojice Australaca podignuta je optužnica zbog silovanja Norvežanke, priopćio je danas DORH.

"Županijsko državno odvjetništvo, nakon provedene istrage, podnijelo je pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv trojice državljana Australije (1992., 1992. i 1994.) zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv spolne slobode iz članka 154. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. točka 3. i 5. Kaznenog zakona u svezi s člankom 153. stavak 1. i u svezi s člankom 152. stavak 1. KZ-a", navodi se u priopćenju.

Okrivljenicima se stavlja na teret da su oko 1.30 sati 16. srpnja 2015. u jednom klubu na području Splitsko-dalmatinske županije; nakon druženja i ispijanja pića s državljankom Norveške (1997.) počinili teško kazneno djelo protiv spolne slobode. Najprije je prvookrivljenik uporabom sile odveo djevojku do prostorija muškog zahoda, kamo su odmah došli drugookrivljenik i trećeokrivljenik, te su zajednički i po prešutnom dogovoru zadovoljavali svoj spolni nagon, a unatoč njezinu protivljenju. U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji mjera opreza privremenog oduzimanja putnih isprava za prijelaz državne granice iz članka 98. stavak 2. točka 7. u svezi s člankom 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku, stoji u priopćenju.

>> Silovao i zatukao staricu pa častio u krčmi i kockao

>> Otac osumnjičen za silovanje kćeri, djevojčica rodila dijete

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar ivek
ivek
08:17 11.12.2015.

maijaci u zatvor 20 godina

DH
dalibor.hren
16:25 13.12.2015.

Teško kazneno djelo počinjeno 16.srpnja i već je podignuta optužnica!? Brzo da brže ne može biti!!!