'Svi moraju dobiti lijek'

Prosvjed za Janu Petrić: Sva oboljela djeca zaslužuju Spinrazu

Prosvjed za Janu Petrić: Sva oboljela djeca zaslužuju Spinrazu
28.12.2018.
u 21:38
Ove godine Spinrazu su odobrile i neke naše susjedne zemlje, Makedonija, Republika Srbija i Slovenija, ali nigdje nije uskraćeno liječenje djece na respiratoru, kažu roditelji bolesne Jane Petrić
Pogledaj originalni članak

Roditelji Jane Petrić, djevojčice oboljele od spinalne mišićne atrofije, organiziraju prosvjed kojim žele izraziti nezadovoljstvo odlukom Ministarstva zdravstva koje je oboljeloj djeci i starijima od 18 godina uskratilo pravo na liječenje Spinrazom.

– Kako je Ustavom RH zagarantirano pravo na liječenje svih građana RH, tako mislimo da i Jana kao i njeni prijatelji na respiratoru i oni stariji od 18 imaju pravo na lijek. Želimo naglasiti da sve zemlje u kojima je lijek odobren i primjenjuje se, daju lijek svima bez ograničenja. Ove godine Spinrazu su odobrile i neke naše susjedne zemlje, Makedonija, Republika Srbija i Slovenija, ali nigdje nije uskraćeno liječenje djece na respiratoru – ističu roditelji Mirjana i Josip Petrić te dodaju:

– Možemo sa sigurnošću tvrditi da je u Hrvatskoj političkom odlukom, a ne odlukom struke, jer je stav Neuropedijatrijskog društva Hrvatske da svi moraju dobiti lijek, stavljeno ograničenje na liječenje lijekom Spinraza.

Prosvjed će se održati sutra u 11 sati na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
ObrenM
09:47 29.12.2018.

Ajmo, jos kamera,bijesnih auta,laptopa i ostalih benificija za vladajuce.Sto se uopce osvrcete na bolesne,potrebite i siromasne?