11. rujna

Prošlo je 17 godina: Ovo su činjenice o terorističkom napadu na SAD

Foto: Michael Foran/Wikimedia Commons
Napadi 11. rujna
Foto: Robert J. Fisch/Wikimedia Commons
Napadi 11. rujna
Foto: Lennie Falcon/DPA/PIXSELL
Napadi 11. rujna
Foto: PETER MORGAN/REUTERS/PIXSELL
Napadi 11. rujna
Foto: Lennie Falcon/DPA/PIXSELL
Napadi 11. rujna
Foto: Kevin Dietsch/DPA/PIXSELL
Napadi 11. rujna
Foto: PETER MORGAN/REUTERS/PIXSELL
Napadi 11. rujna
Foto: Kurt Scholz C3396 Hubert Boesl/DPA/PIXSELL
Napadi 11. rujna
Foto: ERIC DRAPER/DPA/PIXSELL
Napadi 11. rujna
Foto: /DPA/PIXSELL
Osama bin Laden
Foto: Jerzy Dabrowski/DPA/PIXSELL
Napadi 11. rujna
11.09.2018.
u 09:42
Za napad je odgovorna islamistička teroristička skupina Al-Qa’ida, čiji su pripadnici oteli četiri zrakoplova
Pogledaj originalni članak

Na današnji dan prije točno 17 godina dogodila su se četiri koordinirana teroristička napada na SAD, takozvani napadi 11. rujna.

Na sam 11. rujan 2001. poginulo je gotovo 3000 ljudi, a još tisuće su ozlijeđene. Žrtve su bile stare od dvije do 85 godina.

U godinama koje su uslijedile još su se tisuće razboljele ili čak umrle od učinaka napada.

Za napad je odgovorna islamistička teroristička skupina Al-Qa’ida, čiji su pripadnici oteli četiri zrakoplova.

Dva oteta zrakoplova zabila su se u takozvane "Blizance", nebodere Svjetskog trgovinskog centra (WTC) u centru New Yorka, koji su srušeni.

Treći zrakoplov zabio se u Pentagon, a četvrti, koji je išao prema Washingtonu, srušio se na polje u Pennsylvaniji.

Zrakoplove je otelo 19 terorista, koji su svi poginuli u napadima, uključujući i jednog od ključnih organizatora Mohameda Attu.

Neki od terorista koji su sudjelovali u napadu živjeli su u SAD-u više od godinu dana i išli su na tečajeve upravljanja zrakoplovom.

Kao reakciju na napad američka vlada pokrenula je takozvani rat protiv terorizma i napala Afganistan.

Čelnika Al-Qa’ide Osamu bin Ladena ubili su američki vojnici u Pakistanu 2. svibnja 2011.

Napad je postao povod za brojne teorije zavjere, a neki i danas misle da su ga organizirali sami Amerikanci.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

Avatar nekakav
nekakav
10:44 11.09.2018.

sruši se zgrada, zapali avion, a ostane putovnica 'terorista'.... niti jedan židov ne strada, jer taj dan ne dođe na posao... baš taj dan, ne neki drugi. s neta uskoro nestanu neke snimke udara aviona u zgradu koje ruše službenu verziju... ono, false flag ko mjesec, a nama mažu oči. tj. pokušavaju. na oi amerikanci ispolitiziraju cijele olimpijske igre u atlanti, kao nikad nitko. pokrenu akcije kojim ruše legalne predsjednike i vlade država, irak ,afganistan, pa na red dođe libija, sirija, pokušaj u egiptu.. svijet stoji i kao opravdava američku agresiju jer su ih napali... ono, dokaza nemaju za ništa od svega toga, osim jedne himalaje konstrukcija bez ikakvog uporišta u dokazivim činjenicama. po čemu se razlikuje napad u new yorku na blizance od napada amerikanaca na irak, afganistan, libiju, srbiju..? ionak su ameri odavno načeli suverenitet država. ne poštuju ga. govore o pravu na slobodu plovidbe morima, a nisu ratificirali konvenciju o tome... sad prijete blokadom i sankcijama za suce icc-a u haagu, jer su počeli zaprimati tužbe protiv izraelaca zbog zločina nad palestincima. da ne govorimo o tome kako su više od 100 zemalja natjerali da potpišu ugovore kojima se obvezuju da neće izručivati američke vojnike optužene za ratne zločine sudovima koji ih traže. kad ti takva zemlja nešto popuje, treba ju ignorirati, i početi izbjegavati gdje ju se god može. a može se. u svijetu su u tijeku tektonske promjene, a mi se držimo kao da je 1992.-a i ameri jedina sila.

BU
busbus59
10:00 11.09.2018.

alo su vam šarene činne j d. U Pentagon nije udario grakoplov nego raketa. Tre a pogledyti tzv dvd2 pa se onda vide činnenice a ne ovakva propaganda. Sve je te teroriste, a oni to jesu, instruirala je cia. To je prava istina.

Avatar BAS-TEK
BAS-TEK
09:59 11.09.2018.

Braca Grim