Kolumna

Pronašla je lagan odgovor na teška pitanja

Foto: Matija Topolovec/Pixsell
Pronašla je lagan odgovor na teška pitanja
07.10.2014.
u 12:00
Grabar-Kitarović je pred kamerama Nove TV lakonski odgovorila da „ne može komentirati odnos između HDZ-a i udruge“ jer je, kako je rekla, kandidatkinja za predsjednicu RH
Pogledaj originalni članak

Kolinda Grabar-Kitarović, kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu RH, nakon što se žalila da joj novinari postavljaju „teška pitanja“, pronašla je lagan odgovor. Zamoljena da komentira verbalni sukob između glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića i Željke Markić, čelnice Inicijative U ime obitelji, Grabar-Kitarović je pred kamerama Nove TV lakonski odgovorila da „ne može komentirati odnos između HDZ-a i udruge“ jer je, kako je rekla, kandidatkinja za predsjednicu RH.

Premda bi baš zato trebala komentirati politička pitanja, samo je dodala da se „ne bavi unutarstranačkim pitanjima“. A ni „unutarobiteljskim“.

Sindikat zabrinut da se splitski šumari ne izgube u ličkim šumama

Ivan Pavelić, predsjednik uprave Hrvatskih šuma, ušao je u sukob sa sindikatom nakon što je dvoje od 15 inženjera šumarstva zaposlenih u Splitu privremeno rasporedio u Gračac. Željko Kalauz, šef šumarskog sindikata, zbog slanja splitskih šumara u ličke šume požalio se u Slobodnoj da se oni neće snaći u Gračacu gdje su „drukčija stabla“. „Što ako se izgube, jer nemojte zaboraviti da su ličke šume potpuno drukčija priča od dalmatinskih“, pita se sindikalac. Najbolje nazvati šumara, ali ličkog.

Zmajlović se useljava u novi ured s kupaonicom

Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša, ovih dana useljava se u novi ured veličine 112 četvornih metara u sklopu kojeg se, piše Slobodna Dalmacija, nalazi i velika osobna kupaonica s kadom. Čuo je da ministri trebaju biti čista obraza i čistih ruku.

Ne žele Vrhovnikove krokodile i nosoroge

Damir Vrhovnik, bivši SDP-ov tajkun, nakon poslovno-političkog debakla s brodogradilištem Viktor Lenac vodi miran umirovljenički život i igra šah. Zabilježeno je tek da je veliku zbirku lovačkih trofeja darovao Primorsko-goranskoj županiji koja ih je izložila u Brodu na Kupi. Otkako je zbirku preuzeo Prirodoslovni muzej Rijeka postavilo se, piše Novi list, pitanje čemu trošiti prostor i sredstva na privatnu zbirku prepariranih žirafa, slonova, nosoroga, krokodila, lavova, leoparda, gazela, zebri i drugih divljih životinja koje je Vrhovnik likvidirao u svoje zlatno doba. Izbace li Vrhovnikove trofeje iz muzeja, najbolje bi bilo da ih presele u Vidoševićev podrum. U muzej palih životinja.

>> Premijer plaću potrošio da sinu plati izlet u SAD

>> Vuljanić mirne savjesti i dalje prima 39.000 kuna

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

19
1995josip
13:44 07.10.2014.

Samo se pjenite djeco partizana i jugo oficira zloglasne JNA , Kolinda je nova Hrvatska predsjednica , jer dosta je bilo 14 godina lijevih predsjednika koji teže regijonu . Valjda i mi Hrvati imamo pravo na svoj izbor , više nas je od vas djece partizana tako da ste ovaj puta najvjerojatnije izgubili .

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
13:22 07.10.2014.

Ja ću glasati za onoga kome četnički vojvoda neće određivati kako će izgledati Hr udžbenici a to je gospodin doktor Kujundžić

CE
centirion
23:59 07.10.2014.

Mislim da je ona dobar izbor! Hrvatska je umorna od Jugoslavena koji im neprestano nameću sudbinu!