gdje je bila?

Pronađena Karla Nimac nakon ispitivanja u policiji opet kod kuće

Foto: Obitelj Nimac
Pronađena Karla Nimac nakon ispitivanja u policiji opet kod kuće
02.01.2013.
u 14:30
Djevojka je nakon ispitivanja u policiji puštena kući. Njezina majka kaže da je dobro, ali još ne zna gdje je bila.
Pogledaj originalni članak

"Nestala je visoka i vitka djevojka, obučena u traperice te crni kratki kaputić, sa zlatnim šljokicama na čizmama", sadržaj je to oglasa kojim je u prošla dva dana tražena sedamnaestogodišnja Karla Nimac iz Sesvetskoga Kraljevca.

Djevojka je, srećom, i pronađena danas oko 14 sati, međutim, još se ne zna gdje je bila.

– Karla je dobro, ali ne znamo gdje je bila dok smo je tražili – objasnila je mama Lidija Nimac. Karla, nažalost, nije jedini slučaj maloljetničkog odlaska od kuće.

U posljednjih nekoliko mjeseci bježanje je od kuće u trendu i sve je češće. Dvije dvanaestogodišnjakinje prošlog su mjeseca odlučile markirati i provesti dan tako da se ne jave roditeljima, a osim njih u prosincu je nestalo još pet maloljetnica te mlada majka s bebom. Kako doznajemo iz PU zagrebačke, trenutačno je u Hrvatskoj više od 2500 nestalih osoba.

– Mladi odlaze iz triju razloga. Testiraju obitelj da vide koliko im je stalo do njih, odlaze s društvom ili to rade zbog utjecaja okoline – objasnila je dr. Dubravka Kocijan-Hercigonja.

>>Karla Nimac (17) nestala u novogodišnjoj noći

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 49

MA
malamlak
17:17 02.01.2013.

apsolutno sam zato da se naplate troškovi optrage obitelji pa bi djeca možda s onda odgovornije ponašala,

DU
Deleted user
17:24 02.01.2013.

promicanje maloljetne djece kao modela je zakonski zabranjeno... koja je marketinska firma iza ovoga? A mozda su i mama i tata iza toga... I tata bi sine... toliko o zdravstvenoj obrazbi ili tako nesto... gdje je bozanic... bozanic di si... di su tvoji ekstremisti???

BK
B Kosa
16:06 02.01.2013.

Ovi balavci koji odu od kuce nebi in kostalo mnogo da se jave roditeljima da se nebrinu niti da in polijija trzi "Dobro sam doci cu kuci nebtinitr" i bilobi lakse roditeljima