Proces testiranja

Probni letovi MIG-ova se nastavljaju, uskoro i 'Kockica'

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Probni letovi MIG-ova se nastavljaju, uskoro i 'Kockica'
06.06.2014.
u 16:56
Tijekom ovog tjedna nastavljene su planirane aktivnosti vezane uz remont MIG-ova, te je obavljeno ukupno 5 testnih letova na 3 zrakoplova
Pogledaj originalni članak

Idući tjedan očekuje se prvi probni let zrakoplova dvosjeda MIG-21 UM, popularne „Kockice“ koja je ovaj tjedan stigla u Hrvatsku i trenutno je u fazi sastavljanja u 91. zrakoplovnoj bazi Pleso.

Tijekom ovog tjedna nastavljene su planirane aktivnosti vezane uz remont MIG-ova, te je obavljeno ukupno 5 testnih letova na 3 zrakoplova kako bi se ispitala tehnička ispravnost remontiranih borbenih zrakoplova.

Na jednom od testiranih MIG-ova tijekom jučerašnjeg leta, gdje se ispituju granični eksploatacijski parametri, uočene su nepredviđene vibracije, te je probni pilot postupio sukladno procedurama i vratio zrakoplov u zračnu bazu Pleso. Tamo se obavljaju dodatna ispitivanja na zemlji kako bi se otklonio eventualni nedostatak, a zrakoplov nastavio sa završnim testiranjima u zraku.

Od ukupno 6 zrakoplova, koliko ih je do sada stiglo u Hrvatsku, jedan je završio sa svim ispitivanjima i probnim letovima te je predan HRZ-u na operativnu uporabu gdje je u tijeku intenzivna obuka u Eskadrili, prilikom koje se ostvaruje 3 do 4 leta dnevno.

Proces testiranja zrakoplova i dalje se provodi, a tek kada završe s probnim letovima i pokažu se u potpunosti spremnima, predavat će se dalje Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu na operativnu uporabu.

>> MIG-21 provodi redovne letačke aktivnosti. Mogao bi probiti zvučni zid!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar navijač
navijač
19:43 06.06.2014.

Samo tako bit će kasnije i nova eskadrila modernih zrakoplova,za sada je i ovo dobro (pogotovo ako se usporedi sa izvjesnom državom koja nema ni jedan operativan zrakoplov ).

Avatar superhik74
superhik74
18:12 06.06.2014.

Kada ce poletjeti Kluzov Potez vrhunski propeleras, buducnost HRZ-a? Pa Jemen ima bolju avijaciju. Evo dokle nas je lopovluk doveo. Povratak u 60-te godine proslog stoljeca.

Avatar ivek
ivek
21:16 06.06.2014.

Mig je russki ratni avion,,, od kud russki avion u Eu