salt lake city

Problemi sa strujom zaustavili otvaranje NSA-inog centra

Foto: Reuters/Pixsell
Problemi sa strujom zaustavili otvaranje NSA-inog centra
09.10.2013.
u 08:38
Centar u kojem će se nalaziti specijalno dizajnirana računala vrijedan je 1.7 milijardi dolara te će biti najveći centar za pohranjivanje podataka u Americi. Trebao je biti otvoren 1. listopada.
Pogledaj originalni članak

Zbog električnih problema zaustavljeno je planirano otvaranje centra američke nacionalne agencije za sigurnost (NSA) u Salt Lake Cityju, javlja AP.

Centar u kojem će se nalaziti specijalno dizajnirana računala vrijedan je 1.7 milijardi dolara te će biti najveći centar za pohranjivanje podataka u Americi. Konstantno će koristiti 65 megavata električne energije što je dovoljno struje za 33 tisuće kuća. No što će se zaista događati u NSA-inu novom, kako navodi AP, \'\'epicentru za borbu protiv globalnih cyber prijetnji\'\' ostaje tajna. NSA nije otkrila što će tamo raditi, a ne postoji oznaka na ustavi koja otkriva njezino ime.

Probleme sa strujom otkrili su tijekom testiranja prije otvaranja koje je bilo predviđeno za 1. listopada, emailom je izvijestila glasnogovornica agencije koja nije otkrila više detalja.

Dužnosnici NSA kazali su, navodi AP, da će centar igrati ključnu ulogu u nastojanju da se zaštite mreže nacionalne sigurnosti i omogući američkim vlastima da prate potencijalne cyber prijetnje.

>> SAD špijunira i prijatelje: Indija među omiljenim metama NSA-e

>> Bivši suradnik NSA napravio fontove koji se ne mogu nadzirati

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.