NITKO IM SE NE JAVLJA

Problemi i u Njemačkoj: Stanarima zgrade grijanje ne radi od rujna, a moraju plaćati punu stanarinu

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Problemi i u Njemačkoj: Stanarima zgrade grijanje ne radi od rujna, a moraju plaćati punu stanarinu
29.11.2022.
u 19:31
Prema njemačkoj udruzi stanara, ovi stanari mogli bi dobiti i isplaćenu odštetu i naknadu za troškove električne energije za korištenje grijalica za oko 12 sati dnevno
Pogledaj originalni članak

Sjedim u stanu s jaknom, rukavicama i prekrivačem - ispričala je stanarka zgrade u njemačkom mjestu Mönchengladbachu u kojoj je grijanje pokvareno od rujna. Iako se ne mogu grijati, oni i dalje moraju plaćati stanarinu u punom iznosu.

- Živim u ovom stanu 30 godina, ali nikad nisam doživjela ništa slično - ispričala je stanarka, prenosi Fenix Magazin, a zbog situacije je morala i kupiti i dvije grijalice kako se ne bi razbolila jer je nedavno operirana. 

Stanari su i pokušali platiti stanarinu u manjem iznosu, no svaki puta bi im stigao ''podsjetnik''. Kontaktirali su i  stambenu tvrtku u Düsseldorfu koja je vlasnik zgrade, no uvijek im se javlja sekretarica. Medijima su pak poručili kako su svjesni kvara te da rade na rješavanju situacije. 

''Svjesni smo da grijanje u zgradi na adresi Gerkerather Mühle 25 u Mönchengladbachu trenutno ne radi. Uzrok je puknuta cijev koju trenutno popravlja specijalizirana tvrtka. Nažalost, trenutačno ne znamo kada će radovi biti dovršeni'', potvrdila je glasnogovornica tvrtke.

Osim toga, najavili su i kako će nadoknaditi račune za potrošenu struju putem grijalica.

''Naravno, razumijemo da to s trenutnim temperaturama predstavlja značajno ograničenje za naše stanare. Ispričavamo se zbog toga. Stanari mogu kupiti grijalicu s ventilatorom, radijator ili nešto slično. Uz predočenje računa rado ćemo nadoknaditi troškove za pripadajući uređaj'', objasnila je glasnogovornica.

Prema njemačkoj udruzi stanara, ovi stanari mogli bi dobiti i puno više - isplaćenu odštetu i naknadu za troškove električne energije za korištenje grijalica za oko 12 sati dnevno.

U presudi suda u Hamburgu pak stoji kako u slučaju potpunog nestanka grijanja od 1. listopada stanodavci bi podstanarima mogli i smanjiti stanarinu za 100 posto.

>> VIDEO Objavljeni detalji požara u centru Zagreba: Policija otkrila koga dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PE
Perlach
08:52 02.12.2022.

Opet izmišljena priča od ovog Fenixa ,samo da se napiše da ima i u drugim državama problema sa grijanjem i vodo

ZD
zdenkoj
22:36 29.11.2022.

Isto ko u Hrvatskoj sve ti bude nadoknađeno.pih