ratni zločin

Priveli petoricu koji su u Potoku kraj Mostara ubijali hrvatske civile

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Priveli petoricu koji su u Potoku kraj Mostara ubijali hrvatske civile
19.08.2014.
u 10:20
Uhićeni su odvedeni u prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu u Mostaru gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada
Pogledaj originalni članak

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ranim jutarnjim satima uhitili su pet osoba koje se sumnjiče da su tijekom rata u BiH počinili ratni zločin, odnosno ubijali hrvatske civile u Potoku kraj Mostara. Uhićenja su, ističe Klix, izvršena po naredbi Tužiteljstva BiH.

- Navedene aktivnosti realizirane su u suradnji s pripadnicima MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona. Slobode su lišene osobe inicijala E.Ć. (1956), H.Č. (1942), I.D. (1955), S.K. (1964) i M.K. (1965) zbog postojanja sumnje su počinili kazneno djelo iz člana 173. KZ BiH 'Ratni zločin protiv civilnog stanovništva', nad žrtvama hrvatske nacionalnosti na području Potoka, općina Mostar, tijekom 1993. godine - navodi se u priopćenju javnosti.

Uhićeni su odvedeni u prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu u Mostaru gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada. Potom će biti predane Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.

>>Ratni zločinac živi u Melbourneu, dok majka njegove žrtve čeka pravdu

>>Uhićen zbog ratnog zločina dok je s obitelji išao u Grčku

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar Feniks
Feniks
11:02 19.08.2014.

Čekalo se samo 20 godina! Sramota!

BA
bakulušić
12:03 19.08.2014.

Ja sam, slušajući hrvatske političare, čitajući i slušajući medije koji djeluju u Hrvatskoj, uvijek mislio da su u Bosni i Hercegovini ubijali samo - Hrvati. Tko bi rekao da je bilo i drugačije?

SV
Sumrak Vremena
13:47 19.08.2014.

dobro bolje ikada nego nikada ali o kome se radi jesu li to pripadnici srpskih paravojnih postrojba ili pripadnici armije BiH zašto se šuti o tome podatku????????