Uhićene još dvije osobe zbog leasinga

Privedeni direktor i trgovac Autokuće Zadar

Foto: Filip Brala/Pixsell
Privedeni direktor i trgovac Autokuće Zadar
22.12.2009.
u 14:27
Dejan Pupovac i Niko Lisica dio su prevarantskog lanca za koji se sumnja da je prevario oko 45 osoba; Osumnjičeni Marin Mišković nije priveden jer je na brodu
Pogledaj originalni članak

Zadarska policija podnijela je kaznene prijave protiv trojice Zadrana starih 33 i 32 godine, koji su danas uz kaznenu prijavu zbog prijevare u gospodarskom poslovanju te krivotvorenja službene isprave privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.

Milijunska prevara
Sumnjiči ih se da su bili upetljani u milijunsku prijevaru oko preprodaje skupocjenih automobila, zbog čega je prije gotovo dva mjeseca uhićen i pritvoren 28-godišnji Ante Kurtović. Neslužbeno doznajemo da je riječ o Dejanu Pupovcu (33), direktoru prodaje Autokuće Zadar, i Niki Lisici (32), prodavaču u Autokući Zadar.

Osim protiv tog dvojca, policija je kaznenu prijavu podnijela i protiv 36-godišnjeg Marina Miškovića s područja Paga zbog pomaganja u počinjenju navedenih djela. Policija je također podnijela kaznenu prijavu zbog poticanja i protiv Kurtovića, koji se već gotovo dva mjeseca nalazi iza rešetaka.

Policija je utvrdila osnovanu sumnju da su Pupovac i Lisica kao odgovorne osobe u Autokući Zadar na Kurtovićev poticaj i uz Miškoviću pomoć, kako bi pribavili veću protupravnu imovinsku korist svom poduzeću, načinili lažne poslovne isprave.

Tim su ispravama lažno prikazivali svoje poduzeće kao vlasnika i dobavljača vozila kao predmeta leasinga, a dvije su leasing kuće, PBZ i Impuls, naveli da s Miškovićem zaključe ugovor o leasingu i isplate im kupoprodajnu cijenu za dva audija u ukupnom iznosu većem od 1,076 milijuna kuna.

Otkrila ih pljenidba
Podsjetimo, velika prijevara s leasingom isplivala je na vidjelo kada je nekoliko leasing kuća zbog neplaćenih rata počelo pljenidbu automobila, brodova i stanova, a nekoliko osoba koje su policiji prijavile prijevaru optužilo je Kurtovića za posredovanje pri kupnji.

Tada su Kurtovića pritisnuli i kamatari jer više nije mogao plaćati leasing na automobile koje je nabavljao i prodavao im po upola nižim cijenama od realnih. Prijevaru je do sada prijavilo 45 osoba. Skupina je prevarila i neke poznate Zadrane, a među njima bio je i Ive Mustač, direktor Tankerske plovidbe, te zadarska manekenka Nevena Dujmović.

Uhićeni dvojac je nakon što ih je ispitao istražni sudac pušten da se brani sa slobode. Kako je objasnio sudac obojica su iznijeli opširnu obranu te je zaključeno da ne bi mogli utjecati na svjedoke. U slučaju Marina Miškovića doneseno je rješenje o provođenju istrage čim se za to ukažu uvjeti, jer kako doznajemo on se trenutačno nalazi na brodu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

KR
krenica
15:11 22.12.2009.

Opet ti Kurtovići.Maheri su to.

KI
kiseljali
15:20 22.12.2009.

DOSTA više! mislim da je Kalmeta odgovoran za ovaj gnjusni čin i bilo bi stvarno pošteno da podnese neopozivu ostavku... i to nije sve..čuo sam od prijatelja da su Gruzijci srušili spomenik od 46 metara i ubili dvije žene.. znači; Kalmeta odstupi! KRAJ! tehe emd!

MM
Mladen Miletić
21:50 22.12.2009.

Ljudfi vjeruju da ih privode hapse zbog nji9h jel su prevareni.. Takio smo i mi prije 13 godina mislili vjerovali... Na kraju smo nauäili Zbog poreza i zbog toga jel imaju lovu . Mafiju , lopove najbolje kazne kada im izvrše premetačine super posao . nešto malo nađeš prijaviš a nešto je zna se nestalo. Nadalje obečaš svašta i manju kaznu ako se lopine odluče biti darežljivi... Poslje pred sudom nema love, a toi da su probali policiju i pravosuđe podmititi nesmije nitko ni da spomene. Oštečeni su pušači sa garancijom. kada ih osude kroz 2-5 godina, love nigdje prokockali... Onda kada su ipak i malo u zatvorima i kada sve polako izgleda kao riješeno ako netko želi da ponovo podigne novu optužnicu prvo je b ilo dokazati štetu i krivicu, poslje tek dolazi nadoknada štete . Potražnja i šteta je obično milioni a oni posjeduju imaju na kraju 100 kuna samo .. Tako to funkcionira , do sada je tko do jučer funkcioniralo - pravosuđe.