josipović čestitao:

"Prisjetimo se svih heroja koji su u našu slobodu uložili svoje živote"

Foto: Boris Šćitar/PIXSELL
"Prisjetimo se svih heroja koji su u našu slobodu uložili svoje živote"
07.10.2011.
u 17:35
Svim našim građanima s ponosom i radošću čestitam Dan neovisnosti i dvadesetu godinu naše samostalnosti, poručio je predsjednik.
Pogledaj originalni članak

U povodu obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske, 8. listopada, predsjednik Ivo Josipović uputio je čestitku svim građanima Hrvatske. Predsjednikovu čestitku prenosimo u cijelosti.

S ponosom se sjećamo dana 8. listopada 1991. kada je Republika Hrvatska proglasila svoju neovisnost. Tom odlukom naša je država stvorila trajan temelj za slobodan razvoj za sve svoje građane. Uskoro međunarodno priznata, Hrvatska je postala odgovoran sudionik međunarodnih odnosa, članica UN-a i brojnih drugih međunarodnih organizacija. Dan našeg osamostaljenja proslavili smo pod teretom agresije i djelomične okupacije. Hrvatski su branitelji u pravednom i obrambenom Domovinskom ratu očuvali našu slobodu i neovisnost. Njihovo junaštvo i spremnost na žrtvu razlog su naše trajne zahvalnosti i poštovanja.

Dvadeseta godišnjica osamostaljenja naše Domovine prigoda je da se sjetimo svih naših heroja koji su u našu slobodu uložili svoje živote i zdravlje, svoja znanja i sposobnosti, hrabrost i poštenje. U protekla dva desetljeća naša je Hrvatska, unatoč brojnim teškoćama i pogreškama, ostvarila zapažen razvoj i napredak. Članstvo u NATO savezu i završetak pregovora o članstvu u Europskoj uniji ponajbolje svjedoče o tome.

Nakon dvadeset godina naše državnosti, pred nama su novi izazovi. Hrvatsku moramo izgraditi kao suvremenu i uspješnu europsku državu mira, slobode, demokracije i ljudskih prava. Solidarnost i pravda te snažan gospodarski razvoj pretpostavke su našeg uspjeha. Svi naši građani, posebno oni koji obnašaju odgovorne dužnosti imaju obavezu i čast da predanim radom grade takvu europsku Hrvatsku i promiču nacionalne interese naše Domovine.

Svim našim građanima s ponosom i radošću čestitam Dan neovisnosti i dvadesetu godinu naše samostalnosti.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 239

RE
rea@
09:29 08.10.2011.

Europska Hrvatska, lijepo.

Avatar tetak
tetak
18:22 07.10.2011.

Svih koji još nisu optuženi, uhićeni i osuđeni ???????? A broj je sve manji , jel tako predsjedniče praDNIče. Možda će se Tadić javiti kako ne smijemo slaviti dan neovisnosti ????

Avatar WindFucker
WindFucker
09:27 08.10.2011.

Prisjetimo se onih koji u našu slobodu nisu uložili ništa; Venezuela a.k.a. August KamoĆemo Rambo