požeška vojarna

Na svečanosti prisegnula 374 dragovoljna ročnika

Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
prisega požega
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
prisega požega
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
prisega požega
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
prisega požega
23.08.2014.
u 16:04
Najboljima će biti ponuđeni profesionalni ugovori za rad u HV, a za vrijeme temeljne obuke oni dobivaju novčanu naknadu.
Pogledaj originalni članak

Pripadnici 13. naraštaja  dragovoljnih ročnika u Središtu za temeljnu obuku Hrvatske vojske u Požegi dali su svečanu prisegu. Riječ je o 374 ročnika iz cijele zemlje od kojih je 37 žena, a nakon dijela temeljne obuke od  mjesec dana u Požegi nastavljaju obuku na vojnom poligonu Gašinci pokraj Đakova. Najboljima će biti ponuđeni profesionalni ugovori za rad u HV, a za vrijeme temeljne obuke oni dobivaju novčanu naknadu.

- Prisega je vaša riječ i obećanje da ćete štiti RH i demokratski poredak - naglasio je u čestitci ročnicima izaslanik ministra obrane i načelnika Glavnog stožera oružanih snaga brigadni general Mladen Fuzul i dodao da će oni u slučaju potrebe spriječiti svaku  ugrozu uključujući prirodne nepogode kao što je to bilo tijekom poplava ovog proljeća.

Prisezi su nazočili brojna rodbina i prijatelji ročnika, požeško-slavonski  župan Alojz Tomašević, gradonačelnik požege Vedran Neferović, te predstavnici udruga iz Domovinskog rata, policije, vjerskog i javnog života. Gosti su razgledali taktičko-tehnički zbor u krugu požeške vojarne gdje su se upoznali s naoružanjem i opremom, a nastupili su Orkestar oružanih snaga RH, te pripadnici Povijesne postrojbe „Trenkovi panduri“ iz Požege.

>> Svečana prisega dragovoljnih ročnika u Požegi

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.