EUROPSKA KOMISIJA

Primili smo plan restrukturiranja Uljanika i trenutačno ga analiziramo

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Primili smo plan restrukturiranja Uljanika i trenutačno ga analiziramo
21.07.2018.
u 21:02
Za sada ne možemo predvidjeti niti naš odgovor niti kada će on biti objavljen, rekli su nam jučer u Europskoj komisiji
Pogledaj originalni članak

uropska komisija primila je prijedlog plana za restrukturiranje Brodogradilišta Uljanik (grupa koja obuhvaća Uljanik i 3. maj) koje su nam poslali hrvatske vlasti. Trenutačno procjenjujemo plan i za sada ne možemo predvidjeti niti naš odgovor niti kada će on biti objavljen, rekli su nam jučer iz Europske komisije.

Ministar gospodarstva Darko Horvat očekuje pak da bi do godišnjih odmora u kolovozu mogli imati verificirani modalitet za početak restrukturiranja. Prema planu koji je izradila uprava Uljanika, država, odnosno porezni obveznici, trebali bi platiti 350 milijuna eura dugova Uljanika odmah nakon stizanja odluke iz EK, a novi strateški vlasnik Danko Končar i uprava oko 210 milijuna eura idućih nekoliko godina, koliko im već treba da završe ugovorene poslove iz knjige narudžbi.

Država bi, u slučaju propasti Uljanika, morala platiti i 560 milijuna eura njihovih jamstava za gradnju brodova. Osim toga, u slučaju stečaja na ulici bi završilo 4000 radnika Uljanika i 3. maja. Europska komisija 22. siječnja odobrila je paket jamstava (96 milijuna eura) za restrukturiranje Uljanik grupe zaključivši da je jamstvo u skladu s pravilima EU o državnim potporama.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

MI
midea
08:38 22.07.2018.

jadna zemlja koja mora tražiti nekakvo odobrenje od tamo neke samoizabrane komisije !

Avatar PravaHrvatina
PravaHrvatina
21:03 21.07.2018.

Primili smo plan restrukturiranja Uljanika i trenutačno ga šefovi iz kruga domoljubno odabranih 200. Bogatih familija analiziraju.

RI
rimac444
21:22 21.07.2018.

Mrtvace treba pokapati a ne oživljavati. Koliko novaca smo već utrošili za oživljavanje ovakvih komunističkih dinosaura. Na mjestu brodogradilišta treba izgraditi luksuzne hotele, koji će donositi dobit, zapošljavati ljude i neće zagađivati okoliš.