MURTER

Prijevremeni izbori: Turčinov i Turčinov Ježina idu u drugi krug

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
izbori
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
izbori
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
izbori
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
izbori
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
izbori
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
izbori
29.05.2016.
u 23:24
Za drugi krug se nije izborila njihova treća protukandidatkinja Željana Šikić (HDZ)
Pogledaj originalni članak

Na današnjim prijevremenim izborima za načelnika Općine Murter - Kornati, najviše glasova dobio je kandidat koalicije HSS-HNS Toni Turčinov, za kojeg je glasovalo ukupno 45,40 posto birača, dok je kandidatkinja Nezavisne liste Mate Skračića, Mande Turčinov Ježina, dobila 28,27 posto glasova.

Dvoje kandidata odlaze u drugi krug izbora, za koji se nije izborila njihova treća protukandidatkinja Željana Šikić (HDZ) sa 21,36 posto osvojenih glasova.

Prema još uvijek neslužbenim informacijama Državnog izbornog povjerenstva, od ukupno 1.936 birača upisanih u popis birača, u Murteru je na tri biračka mjesta glasovalo 1.086 birača, odnosno 56,10 posto.

Važećih listića bilo je 1.032, odnosno 95,03 posto, a nevažeća su bila 54 listića, odnosno 4,97 posto.

U izboru za Općinsko vijeće, najveći broj glasova birača osvojila je lista koalicije HSS-HNS (435 glasova), Nezavisna lista Mate Skračića na drugom je mjestu sa 251 osvojenim glasim, treća je lista HDZ-a sa 245 glasova, a posljednja koalicija SDP-HSU sa 126 osvojenih glasova, izvijestio je DIP.

Prijevremene izbore u Općini Murter-Kornati raspisala je Vlada u siječnju ove godine, a nakon što je razriješila dužnosti načelnika Ivana Božikova (HSS) i raspustila Općinsko vijeće.

Razlog je bio u tome što Općinsko vijeće nije prihvatilo proračun za 2016.

>> Župan Šišljagić kandidat za gradonačelnika Osijeka, Dragan Vulin za župana

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar ivica48
ivica48
08:52 30.05.2016.

Obiteljski izbori

UM
Umjereni
23:45 29.05.2016.

Opet ista odvratno prljava metoda hdz-a. Izglasaju nepovjerenje proračunu s namjerom da dođu na vlast, a onda popuše. A to što se potroši novac na nepotrebne prijevremene izbore, nikom ništa.