zastoj na grinici

Prijevoznici prijete neposluhom

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Prijevoznici prijete neposluhom
09.06.2019.
u 07:38
Traži se odgovornost za zatvaranje graničnog prijelaza Mursko Središće
Pogledaj originalni članak

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika (UHCP) u otvorenom pismu zatražila je da ih primi premijer Andrej Plenković zbog ograničenja prometa za teške kamione na graničnim prijelazima sa Slovenijom.

Prijevoznici traže i smjenjivanje svih ministara i pomoćnika ministara odgovornih, kako navode, za političku odluku kojom je zatvoren granični prijelaz Mursko Središće, a što je i rezultiralo slovenskom reakcijom. Naveli su da inzistiraju da premijer primi na sastanak predstavnike Udruge najkasnije do srijede, 12. lipnja, kako bi se zajednički osmislila daljnja strategija i postigao dogovor sa slovenskom stranom. U suprotnom će, navode, organiziranom akcijom iskazati građanski neposluh.    

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KO
korisniksb
12:27 09.06.2019.

Netrebaju da voze,ima tko hoče,Turska ima vrlo kvalitetne i kulturne vozače,i vrlo rado če vozit i čekat na graničnom prijelazu bez nervoze i TRUBLJENJA.