ZBOG STRAHA TALIJANSKI PREMIJER SPAVA U UREDU, A NE U KUĆI

Prijetnje napadom na Berlusconija

Foto: AFP
Prijetnje napadom na Berlusconija
15.11.2009.
u 14:19
Iz vlade do sada nisu došle ni potvrdne ni opovrgavajuće izjave o pretpostavci iznesenoj u medijima kako je Berlusconi prenoćio u palači Chigi iz sigurnosnih razloga.
Pogledaj originalni članak

Zbog opasnosti od atentata talijanski premijer Silvio Berlusconi dvije je noći prenoćio u palači Chigi, sjedištu vlade, umjesto u svojoj rimskoj rezidenciji, palači Grazioli.

Tu pretpostavku iznose današnja talijanska glasila. Prijetnje atentatom na Berlusconija ocjenjene su kao "ozbiljne i vjerodostojne", prenose se izvori iz krugova premijerove službe sigurnosti. Prijetnje dolaze iz tzv. islamskih krugova, a do otkrića se došlo prisluškivanjima nekih telefonskih razgovora.

Iz vlade do sada nisu došle ni potvrdne ni opovrgavajuće izjave o pretpostavci iznesenoj u medijima kako je Berlusconi prenoćio u palači Chigi iz sigurnosnih razloga. Do sada je Berlusconi u samo iznimnim slučajevima prenoćio u sjedištu vlade, gdje postoji prostor za takve okolnosti.

Najprije se pomislilo da Berlusconiju prijetnje dolaze iz krugova bliskih Mohamedu Gameu, libijskom atentatoru koji je 12. listopada ove godine pokušao samoubojički napad na vojarnu Santa Barbara u Milanu. Kasnije je ta pretpostavka odbačena, ali se i dalje spominju islamski teroristi, te se ne preskaču ni skupine nadahnute bivšim Crvenim brigadama.

Iz izvora bliskih Berlusconiju kažu kako je premijer izrazio svoju "zabrinutost" dodavši kako "postoji netko tko bi htio da odletim u zrak". Vladini izvori govore o informacijama prikupljenima na osnovu telefonskih prisluškivanja, ali se kaže i kako je Berlusconi "naznačen kao cilj napada na pipisu mnogih islamskih terorističkih organizacija".

Ovaj vikend je Berlusconi proveo u svojoj vili u Arcoreu, pokraj Milana, a u ponedjeljak se vraća u Rim i vidjet će se gdje će noćiti. Predsjednik parlamentarnog odbora za sigurnost, Francesco Rutelli, je izjavio kako mu je podtajnik vladina predsjedništva, Gianni Letta, negirao postojanje uzbune zbog mogućih atentata na premijera.

Ministar unutarnjih poslova, Roberto Maroni, je pak, ne spominjući Berlusconijevo ime, kazao kako "postoje zabrinjavajući znaci aktivnosti terorističke skupine koja se nadahnjuje teroristima bivših Crvenih brigada". Te skupine, koje su poslale i letak, s petokrakom kakvu su imale Crvene brigade, listu lijevice, Unita', pozivaju na "teritorijalizaciju aktivnosti ukorijenjenih u Milanu, Comu, Torinu, Leccu i Bergamu". Maroni drži kako su ti znakovi nove aktivnosti zabrinjavajući i kako će ih razmotriti vlada na slijedećem sastanku. U letku upućenom listu Unita' se prijeti ne samo političarima, već i novinarima.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

OB
-obrisani-
14:37 15.11.2009.

on je mala beba kontra naseg Ive Urara.

CA
calif
13:49 16.11.2009.

haha, napoleonski sindrom malog rasta i pimpeka ga dere, pa hitno treba infuziju bitnosti. zato je sad ugrožen. koji klaun one opasne vrste sa šiljatim zubima.

OB
-obrisani-
17:52 15.11.2009.

Dokle ce se ovaj prljavi cionist odrzati na prestolju? Da je Talijan pao bi u tjedan dana