PRIVEDEN

Prijetnjama i zastrašivanjem pokušao izvući 15 tisuća eura

Foto: Zagrebačka policija
Foto: Zagrebačka policija
Foto: Zagrebačka policija
08.02.2020.
u 12:40
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku uz podnesenu kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu
Pogledaj originalni članak

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „protupravnu naplata“ na štetu 29-godišnjaka te oštećenje tuđeg vlasništva. 

 Istragom je utvrđeno kako je osumnjičeni 25-godišnjak, zajedno sa za sad nepoznatim počiniteljima u vremenskom periodu od početka 2018. godine do veljače 2020. godine, prema unaprijed stvorenoj namjeri da uporabom sile i ozbiljnom prijetnjom protupravno pribavi postojeću tražbinu od oštećenog u iznosu 15.000 eura, kontinuirano dolazio do adrese prebivališta oštećenog na području Sesveta, zastrašivao ga i držao u neprestanom stanju straha, na način da je u više navrata sam ili u društvu drugih osoba koristeći više različitih osobnih vozila, prolazio ispred njegove obiteljske kuće. 

Osumnjičeni je u nekoliko navrata, oštetio je obiteljsku kuću bacajući kamenje i druge predmete kojom prilikom su oštećene staklene površine, nakon čega je osumnjičeni sam ili u društvu s drugim nepoznatim osobama dolazio na adresu stanovanja oštećenog te mu verbalno prijetio.

On je došao 9. rujna 2018. godine oko 23 sati došao na adresu prebivališta oštećenog te uporabom sile i uz prijetnje oštetio ulazna vrata stana, a sve u cilju naplate novčanog iznosa od 15.000 eura, kojom prilikom je počinjena šteta u iznosu od oko 3.000 kuna.

Kako nije uspio u namjeri naplate, nastavio je s daljnjim zastrašivanjem žrtve i njegove obitelji, te je angažirao, za sad nepoznatu osobu, da baci ručnu bombu u dvorište obiteljske kuće oštećenog, što je nepoznata osoba i učinila 5. siječnja 2020. godine oko 3 sata. Nastala je materijalna štera od oko 7.000 kn.
 
Prilikom provođenja ovog kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga stana i drugih prostorija kod 28-godišnjaka na području Sesveta za kojeg se posumnjalo da bi mogao biti povezan s navedenim kaznenim djelima. Tom prilikom je u neovlaštenom posjedu pronađeno 13 ručnih bombi koje su od njega oduzete. Osumnjičeni je uhićen zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari“ te priveden pritvorskom nadzorniku uz podnesenu kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetniku u Zagrebu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nije utvrđena povezanost tog 28-godišnjaka s ovim kaznenim djelom oštećenja tuđe stvari.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.