ljuti ga županija

Prijetio da će si odrezati prst jer nitko ne razumije seoski turizam

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Ante Perić (1)
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Ante Perić (1)
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Ante Perić (1)
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Ante Perić (1)
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Ante Perić (1)
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Ante Perić (1)
14.09.2010.
u 14:02
Ante Perić prosvjedovao je ispred zgrade županije u Vinkovcima.
Pogledaj originalni članak

VINKOVCI - Kao što je i najavljivao, Ante Perić, vlasnik objekta ruralnog turizma Antin stan kod Ivankova i začetnik seoskog turizma na istoku Slavonije, danas je ispred zgrade županije u Vinkovcima pokušao sebi odrezati prst iz prosvjeda što, kako tvrdi, županijska i općinska vlast onemogućavaju seoski turizam kojemu je s obitelji posvetio život. Prijepodne se sa suprugom Kajom dovezao ispred zgrade županije i postavio kraj automobila pano sa slikama sa svoga imanja i natpisima "Tko radi, samo propada" i "Ovo je dio problema".

Potom se sa suprugom zaključao u vozilo i nije htio komunicirati s policajcima koji su htjeli saznati u čemu je problem. Budući da nije htio otvoriti vozilo, policajci su pozvali hitnu pomoć, ali Perić nije želio ni s njima razgovarati. Odbio je i razgovor sa županom što je, inače, ranije stalno tražio.

U jednom je trenutku nastala gužva pa su policajci i bolničar vikali neka otključa vrata jer su primijetili da se želi zasjeći vrtlarskim škarama. Vrata su se otvorila, a vjerojatno ih je supruga Kaja otvorila.

Perića su brzo izvukli, zamotali ranu i smjestili ga u vozilo hitne pomoći.

Kako nam je rekao glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela, Periću je sanirana rana na ruci i potom je smješten na psihijatrijski odjel. Policajcima koji su pokušali s njima razgovarati nije govorio o konkretnim problemima koji ga tište, već općenito "o lopovluku i kriminalu u našem društvu".

Nitko ga ne razumije

Prije mjesec dana Perić je štrajkao glađu ispred zgrade županije u Vukovaru, ali mu je nakon nekoliko sati pozlilo pa je završio u vukovarskoj bolnici.

Perić se već godinama žali kako u županiji i općini ne nalazi razumijevanja za svoj posao za koji tvrdi da ga dobro obavlja što dokazuje napisima u knjigama dojmova gostiju iz cijelog svijeta, samo kada mu "neki ne bi odmagali, a sve to zbog politike".

Nakon što je Perić odvezen u bolnicu, pojavio se i župan Božo Galić koji je okupljenim novinarima rekao da je županija spremna pomoći Periću, ali ne može pomoći u onome za što nije mjerodavna.

- Spremni smo pomoći koliko možemo i u saniranju njegovih gubitaka, a što se tiče gomile stajskog gnojiva blizu njegova imanja, angažirali smo inspekciju i uskoro očekujemo rješenje po kojem će se to morati ukloniti - rekao je župan Galić.

Perić zamjera Općini Ivankovo što nije uredila poljski put do njegova imanja pa se gosti moraju dovoziti kroz blato, a u blizini je i veliko polje ambrozije koje je općinska komunalna služba dijelom pokosila.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

VI
viviann
23:33 14.09.2010.

Ne kužim zašto ne potiču ljude koji rade, nego im odmažu? Svatko svakom podmeće noge, a u konačnici svi skupa tonemo u govna.

OB
-obrisani-
15:14 14.09.2010.

Dajte mu dobru opčenitu terapiju za opčenite probleme u društvu..budala...žrtva žutila iz 24 sata ...

OB
-obrisani-
15:24 14.09.2010.

a ko mu je kriv sto posteno radi pa je u ovoj zemlji ispao lud