Penjanjem do vrha za pomoć djeci

Pridružite se spektakularnoj humanitarnoj akciji za Dujine Anđele

Pridružite se spektakularnoj humanitarnoj akciji za Dujine Anđele
03.05.2018.
u 15:07
HGSS stanica Split, Udruga Anđeli, klub Marulianus i tvrtka Zip - line Solutions pripremaju zabavnu humanitarnu akciju za opremanje dječjeg rehabilitacijskog centra
Pogledaj originalni članak

Domius Angelus – Dujini Anđeli naziv je velike humanitarne akcije koja se održava u petak 4. svibnja 2018. uoči svetkovine zaštitnika grada sv. Duje, koju zajedno organiziraju HGSS stanica Split, Udruga Anđeli, sportskopenjački klub Marulianus i tvrtka Zip - line Solutions. Velika penjačka stijena bit će postavljena u središtu splitske rive kako bi se, osim profesionalnih penjača, u penjanju mogli okušati i svi građani Splita, pa i djeca.

– Ideja je plod dugogodišnje suradnje Hrvatske gorske službe spašavanja – stanice Split i Udruge Anđeli. Već više od 10 godina zajedno priređujemo akcije u kojima nastojimo pokazati vještine koje smo stekli, ali istodobno i pomoći našim malim prijateljima iz Udruge Anđeli. Ovom prilikom nastojali smo spojiti sportski duh, ljubav prema našem gradu i humanitarno djelovanje – kazao je idejni začetnik akcije Boris Omrčen iz HGSS-a.

Akcija je zamišljena tako da svaki uspon na dvanaest metara visoku stijenu penjač završi udarcem u zvono koje se nalazi na vrhu stijene, čime Udruga Anđeli dobiva 50 kuna. Profesionalni penjači iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja doći će na rivu u pratnji svojih sponzora te će se morati popeti onoliko puta koliko je sponzor uplatio novca (npr., ako je iznos 500 kn, penjač se mora popeti 10 puta).

– Sva sredstva prikupljena u ovoj akciji namijenjena su opremanju novog rehabilitacijskog prostora naše udruge koji smo dobili od Grada, što će nam uvelike olakšati rad s djecom jer ćemo konačno, umjesto u četiri prostora razasuta diljem grada, kako je bilo dosad, svi biti na jednom mjestu. Čim su naši veliki prijatelji iz HGSS-a (stanice Split) čuli da smo dobili prostor, odmah su počeli razmišljati kako prikupiti sredstva za opremanja novog prostora. Borisova je ideja prihvaćena s oduševljenjem – rekla nam je Anka Đikić iz Udruge Anđeli.

Pridružite se spektakularnoj humanitarnoj akciji za Dujine Anđele
Još je nešto važno napomenuti u vezi s ovom akcijom – sportskopenjačkom klubu Marulianus ostaje penjačka stijena, koju će nakon završetka akcije postaviti u blizini Poljuda te će se njome Splićani trajno moći koristiti.

Organizatori pozivaju sugrađane da dođu na splitsku rivu i uživaju u jedinstvenom spektaklu te doniraju/sponzoriraju akciju koliko mogu. Za akciju je otvoren i poseban račun na koji mogu uplatiti svoje priloge HR6723600003117752018.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.