intervju

Prgomet: Vjerujem da će Karamarko i Kujundžić surađivati

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Prgomet: Vjerujem da će Karamarko i Kujundžić surađivati
20.05.2012.
u 22:24
Smatram da je to potreba i da će biti sigurno dovoljno volje za zajedničkim radom, rekao je Prgomet
Pogledaj originalni članak

Razgovorali smo s Dragom Prgometom, novim zamjenikom predsjednika HDZ-a koji je u izbornoj utrci pobijedio Antu Sanadera i Andreja Plenkovića.

- Još ne znam službene podatke, ali ono što je sigurno je to da ću kao zamjenik predsjednika HDZ-a nastoji provesti sve one promjene za koje sam se zalagao. A s druge strane biti i korektiv u funkcioniranju radu predsjednika stranke.

Kakva će biti vaša suradnja s predsjednikom HDZ-a ako to bude Milan Kujundžić, a kakva ako to bude Tomislav Karamarko?

- Moje namjere koje sam promovirao kandidirajući se za zamjenika predsjednika HDZ-a ostaju iste. Ja doista duboko vjerujem da će pobjedu odnijeti profesor Kujundžić, a jasno je da ću poštivati svaku odluku izaslanika Općeg sabora i poštivati odluku ukoliko predsjednik stranke bude gospodin Karamarko.

Kakav HDZ treba biti nakon izbora? Hoće li biti čistki ili će doći do zajedništva?

- Apsolutno treba biti zajedništva. HDZ mora biti moderna, europska stranka temeljena na demokršćanskim vrijednostima.

Je li nakon izbora moguća suradnja Kujundžića i Karamarka?

- Vjerujem da mogu i da hoće. Smatram da je to potreba i da će biti sigurno dovoljno volje za zajedničkim radom, bez obzira na to tko bude predsjednik.

Jeste li se nadali ovakvom ozračju na Općem saboru?

- Da. Stalno sam u predizbornoj kampanji govorio da će ovo biti Sabor na kojemu će se sigurno demostrirati zajedništvo i pored različitosti u nastupima pojedinih kandidata. Mislim da ste sami svjedočili jednom uspješnom saboru.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar anton.filic
anton.filic
22:48 20.05.2012.

Prgomet je zapravo trebao biti predsjednik HDZ-a. Najbolji je od svih kandidata. I ono što je najvažnije: nema nikakvu mrlju iza sebe u karijeri.

AD
adiafora
22:49 20.05.2012.

Hvala Bogu! Napokon pozitivne promjene u HDZu, a samim time i u Hrvatskoj

OB
-obrisani-
22:43 20.05.2012.

O d srca cestitke viteze Prgometu !!