DANAS U VEČERNJEM

Prgomet: HDZ je puno širi, on je i Plenković i Stier

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Prgomet: HDZ je puno širi, on je i Plenković i Stier
04.10.2019.
u 21:00
Potpuno je pogrešna teza da će se unutar HDZ-a, tzv. bojkotom Kolinde Grabar-Kitarović, ići na rušenje Andreja Plenkovića...
Pogledaj originalni članak

S Dragom Prgometom, HDZ-ovim predsjednikom zagrebačke Skupštine, razgovarali smo o mandatu u Skupštini, predsjedničkim izborima i izborima u HDZ-u, Hvidri...

Kako surađujete s Milanom Bandićem u Zagrebu i Skupštini, on je čovjek kojeg prate brojne afere, zbog nekih je i na sudu, ali je nekako uvijek HDZ-ov partner?

Za našu suradnju bitne su dvije činjenice; Bandić je voljom građana Zagreba izabran za gradonačelnika i drugo; HDZ s Bandićevom strankom ima potpisanu koaliciju u Skupštini grada Zagreba. Nije lako biti manjinski partner, ali nastojimo razviti partnerski odnos. U zadnje vrijeme, zajedničkim sastancima dvaju klubova, provjeravamo sve prijedloge odluka koje gradonačelnik šalje na skupštinsko usvajanje.

Imate li povjerenja u Bandićeve odluke koje stižu u Skupštinu?

Upozoravamo ga na one koje su nam neprihvatljive, i neke od tih odluka nisu ni ugledale svjetlo dana. Ono što dogovorimo, to ide na Skupštinu. Ne želimo se dovoditi u situaciju da se na Skupštinu ide s nekom odlukom, pa da klub HDZ-a ne dođe na glasovanje. Nismo politikanti, a još manje ucjenjivači. Ako Bandić ne prihvati naš negativan stav o nekom prijedlogu, onda to pokažemo na Skupštini. Dvije su godine otkad smo potpisali koaliciju s Bandićem, naravno da nismo uspjeli ostvariti svih 17 projekata iz tog ugovora, ali dosta je toga učinjeno. Žičara će biti gotova iduće godine, rotor je u gradnji. Ove jeseni otvoreno je nekoliko škola, u Ivanjoj Reci, Granešini, u Vidovcima, obnovljena je škola Tina Ujevića, škola na Pantovčaku... Za niskopodne tramvaje osigurano je 60 milijuna kuna, započeta je gradnja centra za kvalitetu hrane Andrija Štampar, prvi koraci napravljeni su za dječju bolnicu... U zadnje dvije godine povučeno je puno novca iz fondova EU, više od pola milijarde kuna, i Zagreb je sada među pet najboljih gradova u Hrvatskoj po povlačenju novca iz Europe. Prije mu je to bila velika mana. Dobar dio tih projekata, pogotovo velikih, Zagreb radi u suradnji s Vladom RH.

>>Cijeli razgovor s Dragom Prgometom pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Učiteljske plaće zavadile vladajuću koaliciju

>>Tina i Saša Petković: Hodali smo u čistoći, a sad smo obitelj s 11-ero djece

>>Poljoprivrednik u Hrvatskoj: Da bi nešto stekao, slavonski seljak mora raditi više od ostalih

>>Romi ne znaju za riječ mržnja, a hrvatskom su dali riječ lova

Naslovnica

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

SR
sramitese
23:42 04.10.2019.

jos jedan rvatski likar politicar..iz bosne..ohrabren serijalom o rvatskin likarima na rvatskoj dalekovidnici..prosipa..mudrosti..zivota u rvatskoj metrpoli..i kako bi tribalo biti a sta nije slucaj jer je ovako kako je..pa bi on sve to malo drugacije..a bidan ne zna..vanka bi bia sritan da radi u nekog mac donalda u ulici blizu neke bolnice ili staracka doma.

IG
Igggy
06:24 05.10.2019.

...i još tisuće onih koji imaju Rvacku, uskoro neće imati kaj krasti - već su sve pokrali!

MA
Majkomoja
07:53 05.10.2019.

Ajde Drago znamo te dobro