zaradili 55.000 kn

Preko interneta prodavali sportsku opremu koju im nikad nisu dostavili

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Preko interneta prodavali sportsku opremu koju im nikad nisu dostavili
14.04.2015.
u 14:08
Istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni od početka rujna do početka listopada prošle godine lažnim prikazivanjem na Internet portalu jednog oglasnika ponudili na prodaju raznu sportsku opremu poznatih marki i to po znatno nižim cijenama od stvarne
Pogledaj originalni članak

Kriminalističkim istraživanjem, provedenim u suradnji sa svim policijskim upravama (osim Policijske uprave virovitičko-podravske), policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare na štetu više osoba, proveli kriminalističko istraživanja nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom i 57-godišnjom hrvatskom državljankom s područja Gline. Istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni od početka rujna do početka listopada prošle godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, lažnim prikazivanjem na Internet portalu jednog oglasnika ponudili na prodaju raznu sportsku opremu poznatih marki (tenisice, trenirke, majice, i dr.) i to po znatno nižim cijenama od stvarne.

Nakon što su im se zainteresirani kupci javili i izvršili kupnju, odnosno uplatu na njihov račun, naručene proizvode im nisu isporučili. Na taj je način prevareno ukupno 112 osoba te je pričinjena ukupna materijalna šteta od 54.539 kuna. Protiv oboje osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnesena kaznena prijava zbog prijevare.

>> Obećavali posao na naftnim platformama i plaću od 5000 eura

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.