Brutalan napad

Pretukli pacijenta ispred KB Dubrave, bori se za život

Foto: PIXSELL
Pretukli pacijenta ispred KB Dubrave, bori se za život
Autori mzr/VLM, es
24.07.2012.
u 14:52
Teško ozlijeđenog, najvjerojatnije pretučenog, i onesviještenog u krugu zagrebačke bolnice pronašao ga je bolnički zaštitar
Pogledaj originalni članak

Liječnici se bore za život 51-godišnjeg Zlatka P., koji je ispred Kliničkog bolničkog centra Dubrava zadobio vrlo opasne ozljede glave.

Teško ozlijeđenog, najvjerojatnije pretučenog, i onesviještenog u krugu zagrebačke bolnice pronašao ga je bolnički zaštitar u ponedjeljak navečer.

Zlatko P. je i prije brutalnog ranjavanja bio pacijent KB Dubrave. No nije kao sada ležao u šok-sobi, nego na Odjelu za traumatologiju. Naime, pet dana prije incidenta, doznajemo, stigao je u bolnicu kako bi ga liječnici pripremili za operaciju Ahilove tetive koja mu je na jednom dijelu pukla. Večer prije operacije noge Zlatko P., neslužbeno doznajemo, izišao je iz svoje bolničke sobe u invalidskim kolicima i navodno “zavirio u čašicu”. Nagađa se da je potom, tako alkoholiziran, ušao s nekim u verbalni, odnosno fizički sukob u kojem je teško stradao. Operiran je istu noć, a do objave teksta nalazio se u šok sobi i bilo je neizvjesno hoće li preživjeti.

S druge strane, premda je to manje vjerojatno, moguće je da je glavu ozlijedio u padu. No, to su sve nagađanja, a policijska istraga koja je u tijeku trebala bi odgovoriti na sva pitanja. Istražiteljima će od koristi biti i nadzorne kamere koje su navodno snimile nemili događaj.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

PR
PrisojeTG
15:26 24.07.2012.

Siguran sam da on zna dobro tko ga je istukao. Očito da nije bez razloga.

Avatar berkovic
berkovic
16:04 24.07.2012.

pa nije daleko bolnica....tu je negde

Avatar morski covik 3
morski covik 3
16:30 24.07.2012.

Duguje lovu.