presuda generalima

Presuda generalima težinom je zatekla i same eurobirokrate

Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
Presuda generalima težinom je zatekla i same eurobirokrate
15.04.2011.
u 16:56
Dio hrvatske javnosti misli da je ICTY tijelo Europske unije, što pojačava euroskepticizam
Pogledaj originalni članak

"Europska komisija bilježi da je ova presuda otvorena prizivu", riječi su kojima je Natasha Butler, glasnogovornica europskoga povjerenika za proširenje Štefana Fülea, počela odgovor na Večernjakovo pitanje na današnjem EK-ovu redovitom podnevnome brifingu o stavu EK prema presudi protiv generala Gotovine i Markača.

Pitanje sam joj poslao još ujutro, kako je i običaj ako se na podnevnome brifingu želi dobiti strukturirani odgovor, a ne improvizaciju. I odmah su mi se javili iz njezina ureda, da će stav imati tek kada vide presudu i obrazloženja. EK, naime, s presudom nije bio unaprijed upoznat. Za razliku od, na primjer, Washingtona, koji je američke građane koji dan prije upozorio da u petak izbjegavaju središte Zagreba znajući da će presuda izazvati pravedni bijes, koji bi mogao prerasti u nasilje. I iz kojega su, ako su točne glasine, prema ICTY-ju odašiljane prilično ljutite depeše.

Iako sam od EK očekivao uobičajeni odgovor, da se ne osvrću na nepravomoćne presude, eurobirokrate je iznenadila njezina težina, pa su se požurili s osvrtom.

>>Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 89

MA
mastermind
03:32 16.04.2011.

Vrijeme je! HSP HSP-AS HRAST ABH HČSP HDSSB VOLIM HRVATSKU - NE U EU!

OB
-obrisani-
20:56 15.04.2011.

15.04.2011. u 20:45h BoštjanPenko je napisao/la: ++++++++++++++++++++++++ oprosti vzel sem ti nick.....

BA
baja
03:05 16.04.2011.

HSP