srbijanski mediji

Press: "Josipoviću, gori si od Tuđmana"

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Press: "Josipoviću, gori si od Tuđmana"
17.10.2013.
u 21:30
Analitičar Vukadinović: Ni jedna zemlja nije propustila priliku postavljati Srbiji uvjete za ulazak u EU, pa neće ni Hrvatska
Pogledaj originalni članak

Beogradski Press tekst o govoru predsjednika Josipovića u Skupštini Srbije naslovio je ovako: \"Josipoviću, gori si od Tuđmana\". Povod je bila izjava da je iz Srbije izbjeglo 40.000 Hrvata.

\"Poznavatelji odnosa Srbije i Hrvatske ističu da su Josipovićeve tvrdnje o nestalima i hrvatskim izbjeglicama apsurd i podsjećaju da je u posljednjih 10 godina više od 400.000 Srba izbjeglo iz Hrvatske, dok je diskutabilna brojka o 40.000 Hrvata koji su, prema Josipovićevim riječima, izbjegli iz Srbije\", piše Press. \"Ti su ljudi uglavnom otišli dragovoljno, za razliku od Srba, koji su spašavali gole živote, kako za Oluje tako i poslije, jer znamo koliko je njih ubijeno i stradalo u pojedinačnim incidentima samo zato što su Srbi\", izjavio je Sava Štrbac.

Politički analitičar Đorđe Vukadinović upozorava kako ne treba vjerovati Josipoviću kad kaže da Hrvatska neće postavljati uvjete Srbiji na putu u EU. \"Ni jedna zemlja nije propustila priliku da nam postavlja uvjete, od prijateljske Rumunjske do Berlina, pa ni Hrvatska neće biti izuzetak jer će tražiti rješavanje pitanja granice, imovine i nestalih\", rekao je Vukadinović.

>>Nikolić - Josipović: Odnosi ostali hladni

>>Josipović posjetio školu u Srbiji s nastavom na hrvatskom jeziku

>>Nikolić objasnio zašto Josipovića nije poljubio tri puta

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.