ŽELI POSTATI LIDER

Preslagivanje u Crnoj Gori: Abazović ruši Krivokapića da bi vodio manjinsku vladu

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović stigao u posjet BIH
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović stigao u posjet BIH
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović stigao u posjet BIH
19.01.2022.
u 20:07
Za ministre postojeće vlade bit će mjesta ako se mene bude pitalo. Možda netko sam ne bi želio, ali ne postoji nikakav problem – poručio je Abazović
Pogledaj originalni članak

Poslijeizborna idila u Crnoj Gori kratko je trajala nakon izbora u prosincu 2020. godine te se u toj državi kontinuirano vode brojni unutarpolitički sukobi koji su doveli do pravoga kaosa.

Situaciju je dodatno zaoštrio potpredsjednik vlade i čelnik koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović koji je jučer rekao da je predložio model manjinske vlade.

Bez prosrpskog DF-a

– Riječ je o vladi koju može podržati svatko. U manjinskoj vladi Crne Gore, koju bismo formirali, mislim da bi oni koji su potpisnici memoranduma imali prioritet. Isto tako mislim da u ovom trenutku, logično, za Demokratski front (DF) i Demokratsku partiju socijalista (DPS) ne bi bilo mjesta u toj vladi. Ako naš prijedlog ne uspije, kao opcija ostaje raspisivanje izbora i vraćanje mandata građanima – rekao je Abazović.

Ako prijedlog koalicije "Crno na bijelo" prođe, Abazović će biti novi premijer Crne Gore. I dok je za DPS, čiji je višegodišnji čelnik Milo Đukanović, očekivano da nema mjesta u novoj vladi Crne Gore, isključivanje prosrpskog DF-a, koji je bio dio pobjedničke koalicije na izborima 2020., samo govori o kaosu koji vlada u Crnoj Gori.

– Sumnjam da će naš prijedlog DPS i DF podržati iako bi to bilo odlično. Inače, ne opterećujem se vremenskim trajanjem potencijalne manjinske vlade. Najvažniji nam je temelj na kojem će se postaviti njezin rad – rekao je Abazović.

Dodao je i kako su kao dio pobjedničke koalicije od početka maksimalno podržali aktualnu vladu Crne Gore kao i da su vodili proaktivnu politiku. Poručio je i kako nikada neće podržati bilo kakav politički kukavičluk kao i da će, ako dođe do izglasavanja nepovjerenja vladi, prijeći u oporbu.

– Mi nudimo ovaj model kao moguće rješenje, niti ga kome namećemo niti inzistiramo da ga podrži. Nudimo da mi formiramo manjinsku vladu, sa željom da konsenzus bude što širi. Cilj je da odblokiramo put prema EU. Za ministre postojeće vlade bit će mjesta ako se mene bude pitalo. Možda netko sam ne bi želio, ali ne postoji nikakav problem – poručio je Abazović.

Niz otvorenih sukoba

Podsjećamo kako gotovo od samog formiranja vlade Crne Gore, čiji je predsjednik Zdravko Krivokapić, postoje brojni problemi koji su doveli i do niza otvorenih sukoba među članovima vlade. Tu postoji i kontinuirani sukob s DPS-om, a pojavila su se i neslaganja zbog prosrpskog djelovanja pojedinih članova vlade.

>> VIDEO Srpska policija stalno zaprima dojave o Mateju Perišu: 'Napravili su pravu pomutnju'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar nekakav
nekakav
07:07 20.01.2022.

i to je to, đukanović demontiran, ovime ga se izbacuje uopće iz vlasti. krivokapić je odradio posao isto, on je prijelazno rješenje, da se đukanovića odspoji od državnih financija i utjecaja. sad slijedi konačni napad i razbijanje stare, 30 god stare, đukanovićeve klijentele.

Avatar CroSwiss
CroSwiss
05:54 20.01.2022.

Ovaj je za Crnu Goru što je Plenković za Hrvatsku

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
21:02 19.01.2022.

Poslednji čin....