Najava peticije

Preporod Milanoviću: Smijenite Jovanovića

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Preporod Milanoviću: Smijenite Jovanovića
16.12.2013.
u 12:56
Peticija će se od 17. do 19. prosinca potpisivati u srednjim i osnovnim školama, a potpisat će je moći svi zaposleni u školama, bez obzira na to jesu li članovi sindikata ili ne
Pogledaj originalni članak

Najavljujući u ponedjeljak u Rijeci početak potpisivanja peticije "Mijenjajte ga!" kojom Sindikat zaposlenih u hrvatskom školstvu Preporod traži od predsjednika Vlade Zorana Milanovića razrješenje ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, predsjednik Sindikata Željko Stipić kazao je da je ministar uspio ujediniti sindikate u školstvu jer zahtjev za smjenu podržavaju i drugi sindikati.

Ministru zamjeraju više uvredljivih izjava na račun učitelja, niz pogrešnih poteza, ignoriranje inicijativa sindikata i nastavnika sve do isplate umanjenih plaća za studeni i neisplate troškova prijevoza.

Peticija će se od 17. do 19. prosinca potpisivati u srednjim i osnovnim školama, a potpisat će je moći svi zaposleni u školama, bez obzira na to jesu li članovi sindikata ili ne.

– Bude li u sljedeća tri dana prikupljen velik broj potpisa zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, a predsjednik Vlade ne smijeni ministra znanosti, obrazovanja i sporta, bit će to jasna poruka javnosti da iza svih ministrovih štetnih odluka i promašenih poteza stoje i premijer i Vlada RH – rekao je Stipić dodajući da je uvjeren kako će peticija prvi put stvarno pokazati što učitelji i nastavnici misle o Jovanovićevu radu.

>> ‘Neka Jovanović da ostavku jer je ukinuo novac znanosti’

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

ČE
četvrti
13:58 16.12.2013.

Kako reče Žarko Puhovski Jovanović je vjerojatno najlošiji ministar u povijesti Hrvatske, ali koliko god potpisa skupili prosvjetari, Milanović ga neće smijeniti. Zato jer je i Milanović daleko najlošiji premijer u povijesti Hrvatske.

MF
maca faca
13:03 16.12.2013.

pazi u Rijeci-jel to neki vic pa oni svi zadovoljni s sdpejom u Rijeci

VE
verakruz
14:32 16.12.2013.

Ostavka! Novi izbori! Lustracija! Prijave DORH-u i USKOKU. Hitno... Nema čekanja. Uništiše nas.