ODLAZAK

Preminuo Josip Juras, diplomat i bivši HDZ-ov ministar

Foto: Vecernji list
Preminuo Josip Juras, diplomat i bivši HDZ-ov ministar
08.05.2013.
u 21:36
Bivši HDZ-ov saborski zastupnik u Vijeću udruženog rada rođen je 28. travnja 1944. u Šibeniku. Bio je ministar rada, socijalne skrbi i obitelji te pomoćnik ministra obrane s početka 1990-ih
Pogledaj originalni članak

Od posljedica teške bolesti umro je Josip Juras, bivši ministar rada, socijalne skrbi i obitelji te pomoćnik ministra obrane s početka 1990-ih. Bio je i diplomat, veleposlanik u Albaniji, te konzul u Tuzli, BiH.

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik u Vijeću udruženog rada rođen je 28. travnja 1944. u Šibeniku. Obnašao je i dužnosti potpredsjednik saborskog Odbora za gospodarstvo, razvoj i obnovu, predsjednika Drugostupanjske komisije Vlade RH za rješavanje prava bivših političkih zatvorenika u svezi s priznavanjem prava iz mirovinskog i invalidskog osiguranja i prava na nadoknadu štete.

Iza sebe je ostavio suprugu Semku Juras i dvoje djece.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.