Virus prenose komarci

Preminuo dječak zaražen virusom Zapadnog Nila

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Preminuo dječak zaražen virusom Zapadnog Nila
22.09.2014.
u 16:18
Dječak je 7. kolovoza primljen na odjel intenzivne njege Klinike za dječje bolesti zbog povišene temperature, povraćanja te poremećenog stanja svijesti i ponašanja
Pogledaj originalni članak

Dječak (6) iz Banje Luke u BiH preminuo je sinoć od posljedica zaraze virusom Zapadnog Nila, izvijestili su iz banjolučke bolnice, pišu Nezavisne novine.

Dječak je 7. kolovoza primljen na odjel intenzivne njege Klinike za dječje bolesti zbog povišene temperature, povraćanja te poremećenog stanja svijesti i ponašanja. Liječnici su odmah sumnjali na virusni encefalitis, a zdravstveno stanje dječaka se iz dana u dan pogoršavalo. Pao je u komu, a u disanju mu je pomagao respirator.

Kliničkim testovima je potvrđena moždana smrt dječaka nakon čega je još danima, "nepromijenjenog zdravstvenog stanja, bio "priključen na aparate za disanje uz neophodnu terapiju". Dječak je prije nego je primljen u bolnicu boravio na moru. "Riječ je o sporadičnom slučaju i ne postoji opasnost od epidemije jer bolest nije specifična za naše područje", pišu iz banjolučke bolnice. Podsjetimo, virus Zapadnog Nila prenosi komarac. 

>>U Srbiji zabilježen prvi slučaj zaraze virusom Zapadnog Nila

>>Rano je, ali moguće da stiže virus Zapadnog Nila

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.