BIO NA SASTANKU S DIVJAK

Premijer Plenković će se testirati na koronavirus

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Šesta sjednica Nacionalnog vijeća za uvođenje eura
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Šesta sjednica Nacionalnog vijeća za uvođenje eura
14.07.2020.
u 15:25
"Kao i u svim pitanjima dosad oko postupanja glede širenja koronavirusa, mjerodavno će nam biti mišljenje epidemiologa i HZJZ-a. Vjerujemo struci i nemamo razloga dovoditi u sumnju njihovu procjenu", priopćio je glasnogovornik Vlade
Pogledaj originalni članak

Glasnogovornik Vlade Marko Milić u utorak je potvrdio da će se premijer Andrej Plenković testirati na prisutnost koronavirusa jer je jučer bio na sastanku s ministricom Blaženkom Divjak kojoj je danas određena mjera samoizolacije.

"Kao i u svim pitanjima dosad oko postupanja glede širenja koronavirusa, mjerodavno će nam biti mišljenje epidemiologa i HZJZ-a. Vjerujemo struci i nemamo razloga dovoditi u sumnju njihovu procjenu", priopćio je Milić.

Predsjednik Vlade jučer je predsjedao šestom sjednicom Nacionalnog vijeća za uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj. Na tom sastanku sudjelovala je i ministrica Blaženka Divjak, koja je danas u konzultacijama s epidemiolozima dobila uputu o samoizolaciji i testiranju na koronavirus, naveo je.

Nevezano od ishoda njezinog testiranja, predsjednik Vlade ni ostali članovi Vlade na sastanku prema mišljenju epidemiologa i HZJZ-a nisu dužni ići u samoizolaciju, jer su tijekom cijelog sastanka nosili zaštitne maske, što su,  ističe Milić, zabilježili i svi prisutni fotoreporteri te snimatelji.

>> VIDEO Alemka Markotić objasnila koliko se često maske trebaju mijenjati

"To je još jedan primjer zašto je važno nositi masku i na taj način štititi druge od eventualne mogućnosti širenja zaraze. Predsjednik Vlade će unatoč tome, a s obzirom na odgovornu dužnost koju obnaša, obaviti testiranje na prisutnost koronavirusa", stoji u priopćenju. 

Svi dužnosnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, kao i ministrica Divjak u utorak su od epidemiologa dobili uputu o samoizolaciji i hitnom testiranju na korona virus, jer je državna tajnica iz Ministarstva pozitivna na koronavirus.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

Avatar Dipsy
Dipsy
16:07 14.07.2020.

Samo cekamo ocitovanje specijalista Ostojica koji je samovoljno otisao u samoizolaciju i samovoljno iz nje izasao nakon pet dana. On ce sigurno imati neku pametnu

IP
iphone8
16:06 14.07.2020.

Evo opet se javljaju strucnjaci iz oporbe koji u slobodno vrijeme glume epidemiologe, te tvrde sta je za premijera najbolje. Sakrijte se populisti, vas nitko nista nije pitao!

ZV
Zvjerko1
16:01 14.07.2020.

Zašto se Plenki mora ponovo testirati ako Capak kaže da ne mora u izolaciju jer je nosio masku i nije bio u direktnom kintsktu s Divjakicom pa nema šanse da se zarazio? Čemu onda ponovno testiranje? Zar do sada nije bio stav da se testiraju samo oni koji bi mogli buti zaraženi?