Summit

Premijer Milanović zbog Šešelja otkazao posjet Beogradu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Premijer Milanović zbog Šešelja otkazao posjet Beogradu
28.11.2014.
u 08:00
Predsjednik Vlade neće razgovarati ni sa šefom kineske vlade
Pogledaj originalni članak

Premijer Zoran Milanović otkazao je put u Beograd gdje je bio zakazan sastanak 16 predsjednika vlada država srednje i istočne Europe s kineskim premijerom Lijom Keqiangom.

Iz Vlade jučer nismo mogli dobiti potvrdu ove informacije. No od naših izvora ipak smo dobili potvrdu Milanovićeva odustajanja od posjeta Beogradu, kao i razloge za takvu odluku.

"Puštanje Šešelja pridonijelo takvoj odluci"

– Premijer Milanović odlučio je da ne ide u Srbiju zbog trenutačne situacije. Naravno, puštanje Vojislava Šešelja iz haaškog pritvora, a posebice njegove izjave nakon puštanja, samo su pridonijele takvoj odluci predsjednika Vlade Republike Hrvatske. U ovakvoj situaciji bilo bi doista bespredmetno ići u Beograd – rekao nam je naš vrlo pouzdan izvor.

Našeg sugovornika pitali smo je li, bez obzira na "slučaj Šešelj" pametno ne otputovati na sastanak 16 europskih premijera sa šefom kineske vlade, dakle s liderom trenutačno najpotentnije svjetske ekonomije. – Okolnosti u Srbiji uvjetovale su, razumije se, ovakvu odluku. Ali dugoročno nedolazak premijera Milanovića u Beograd ne bi trebao narušiti odnose između Hrvatske i Srbije – kaže naš izvor.

 - Ako netko ulaže u zaštitu srpske manjine u Hrvatsku to sam ja, pa onda očekujem da se vlasti u Srbiji izjasne po pitanju puštanju Šešelja na slobodu i njegovih izjava, komentirao je danas premijer Zoran Milanović.

>>'Šešelj je ratni zločinac. Zlu i mržnji ne treba davati prostora'

>>Vučić EP-u: Tko je pustio Šešelja iz Haaga, mi ili vi?

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 82

Avatar TvojUjko
TvojUjko
08:17 28.11.2014.

Što češ u Beogradu, vidiš i sam što se izvikuje usred Beograda, Vukovar Srpski, ubi ustaše, zaziva se Virovitica - Karlovac - Karlobag, a policija i vlada im šute....prekinuti sve političke veze sa njima!

DU
Deleted user
08:37 28.11.2014.

Sastanak 16 predsjednika vlada država srednje i istočne Europe s kineskim premijerom, razgovor o investicijama koje nama trebaju jer je država pred bankrotom ali opet ništa ovoga puta Šešelj, prošli puta Rusi, prije toga naputak SAD-a... ma nema veze uvodimo nove poreze.

BL
Blizard
09:58 28.11.2014.

Bumo išli Josipovic i Pusicka i bumo sve izgladjeno .