ALBIN KURTI

Premijer Kosova uputio pismo zahvale Plenkoviću: 'Naš narod vam nikad neće zaboraviti ovu gestu'

Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
EU's Josep Borrell and Kosovo's PM Albin Kurti hold a joint news conference in Brussels
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Slavonski Brod: Vozač autobusa u pratnji policije priveden u Županijsko državno odvjetništvo
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Autobus u kojem je život izgubilo deset putnika biti će podvrgnut dodatnom prometnom vještačenju
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Andrej Plenković dao izjavu medijima nakon sjednice Znanstvenog savjeta
01.08.2021.
u 20:02
"Vaša brza reakcija nakon tragične nesreće u Slavonskom Brodu, gdje je život izgubilo deset naših sunarodnjaka te liječenje ozlijeđenih i zbrinjavanje ostalih putnika, pokazuju Vaše osobne velike kvalitete i velikodušni duh hrvatskog naroda"
Pogledaj originalni članak

Premijer Kosova Albin Kurti uputio je zahvalnicu hrvatskom kolegi Andreju Plenkoviću za pomoć pruženu nakon tragicne nesrece autobusa u Hrvatskoj.

Kurti je kazao kako je brz odgovor hrvatskih vlasti pokazao "najviše vrijednosti „i velikodušan duh hrvatskog naroda“.

"Vaše nesebično zalaganje i zalaganje institucija Vaše države u pružanju sve potrebne skrbi našim sunarodnjacima, duboko je dirnulo naša srca", stoji u pismu.

"U ime Vlade i naroda Republike Kosova te u moje osobno ime, primite najsrdačniju zahvalu za pomoć koju ste nam pružili u teškoj situaciji za našu zemlju. Vaša brza reakcija nakon tragične nesreće u Slavonskom Brodu, gdje je život izgubilo deset naših sunarodnjaka te liječenje ozlijeđenih i zbrinjavanje ostalih putnika, pokazuju Vaše osobne velike kvalitete i velikodušni duh hrvatskog naroda", navodi kosovski premijer.

Kurti u pismu dalje navodi kako narod Kosova Kosova nikada neće zaboraviti ovaj čin humanosti i solidarnosti s našom tragedijom.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

TE
TerMInator
20:43 01.08.2021.

Dragom kosovskom narodu sve najbolje, a u nesreći koja se na žalost dogodila, pružili smo ruku i pomoć, kako bi nevolja bila što manja. Lijepo je saznanje da imamo prijatelje u njima. Mrtve na žalost ne možemo vratiti, neka imaju mir u Nebu.

HE
Herceg56
20:41 01.08.2021.

Hrvatski narod je plemenit,hrabar i odlučan.Spremni smo svatkom pomoći a posebno onima koji se nađu u nevolji.Pokoj vječni poginulima a ozljeđenima brz oporavak.

TR
trafic4444
20:29 01.08.2021.

Nismo mi zaboravili kolko je bilo Kosovara u Domovinskom ratu....a u nesreći se ne pita....