Kolektivni ugovor

Pregovarački tim, uime svih sindikata, odoborila je Avberšek

Foto: Iva Vidović/VLM
milinović
Foto: 'Goran Jakus/PIXSELL'
'11.05.2010, Zagreb - Pregovori Vlade i sindikata o regresu u Banskim dvorima. Spomenka Avbersek Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
Foto: ' '
'spomenka_unu_nnn_211011'
21.10.2011.
u 19:32
Milinović: Spomenka Avberšek nastoji spriječiti potpisivanje ugovora i time je stala na stranu SDP-a. To je licemjerno
Pogledaj originalni članak

Nakon što je Samostalni sindikat zdravstva ministra Darka Milinovića prijavio DORH-u za nezakonito dogovaranje Kolektivnog ugovora, on poručuje da je dokument o zakonitosti pregovora potpisala baš Spomenka Avberšek. Večernji list posjeduje dokument kojim je S. Avberšek u siječnju, uime svih sindikata, odobrila sastav pregovaračkog odbora za sklapanje tog ugovora.

– S. Avberšek je od 2009. bila na svim sastancima, o čemu postoje i zapisnici – rekao je Milinović. Optužbe da su ostali sindikati ugovor parafirali nakon konzultacija ne stoje jer ti su sastanci neformalni i na njima je i Avberšek bila. Ni optužbe da novi ugovor samo dijelu zdravstvenih djelatnika povećava prihode nisu točne jer povećali su se i pomoćnim djelatnicima 2 posto, a povećanje se nije moglo izbjeći. EU kao oblik rada ne poznaje dežurstva i pripravnost, već prekovremeni rad, i to se moralo uskladiti. Puna primjena odredbi odgođena je do 2013., a tada će na plaće otići ne 500, već 270 milijuna kuna. – Sredstva će se namiriti od ušteda nastavkom reforme, a ne iz proračuna – tvrdi Milinović. Dodaje i da Avberšek stopira potpisivanje ugovora jer očito ne želi novu vladu, za koju smatra da će biti esdepeovska, obvezati na provođenje reforme i štednju. Dodao je i da je već upozoravao da S. Avberšek nastoji onemogućiti potpisivanje ugovora te se tako stavila na stranu SDP-a.

– Neka politička uvjerenja ne stavlja ispred dobrobiti djelatnika. To je licemjerno! – kaže ministar.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BZ
Branko Zajec
21:01 21.10.2011.

Ministar Milinović ne razumije rad sindikata. U pravilu, sindikat treba držati stranu zaposlenika. Iz ovoga članka ne može se zaključiti jesu li zaposlenici za sindikalne prijedloge ili stoje iza ministra. Primjedba ministra da je sindikalka sklona SDP-u, čini mi se tendenciozna.

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
23:10 22.10.2011.

hahaha baš su mi zanimljivi ti glupi ljudi, koji abveršekicu drže na čelu sindikata za koji izdvajaju članarinu iz plaće, a abveršekica navija za sdp koji je tim istim zdravstvenjacima smanjio plaće za 1500 kn čim se dokopao vlasti 2000-te godine! glupih li ljudi koji nju drže na čelu sindikata i još joj za to plaćaju. dovede li im ona opet sdp-ovce na grbaču, ne samo da će ostati bez sindikalne članarine, već će ostati i bez pola plaće, a onda zbogom stanovi kupljeni na kredite!

DO
DONJA
09:00 24.10.2011.

Avberšek je sindikalna glasnogovornica SDP-a,to i vrapci na grani znaju.