23 MILIJUNA EURA

Predsjednik Vatikanske banke pod istragom

Foto: Reuters
Predsjednik Vatikanske banke pod istragom
21.09.2010.
u 14:52
Osim Tedeschija pod istragom je još jedan dužnosnik Vatikanske banke, a zahtjev za pokretanje postupka potpisala je sutkinja Maria Teresa Covatta te preventivno zaplijenila 23 milijuna eura.
Pogledaj originalni članak

RIM – Pod istragom je predsjednik Vatikanske banke IOR (Istituto per le Opere di Religione) Ettore Gotti Tedeschi zbog kršenja zakonskog dekreta iz 2007., uvedenoga na osnovu direktive Europske unije (što znači da će ga, ako nije, morati prihvatiti i Hrvatska), radi prevencije pranja prljavog novca. Osim Tedeschija pod istragom je još jedan dužnosnik vatikanske banke, a zahtjev za pokretanje postupka, koji su podnijeli tužitelji Nello Rossi i Stefano Rocco Fava, potpisala je sutkinja Maria Teresa Covatta te preventivno zaplijenila 23 milijuna eura.

Vodi se istraga, a na osnovi naznake središnje banke (Banca d'Italia) o prebacivanju 20 milijuna eura iz IOR-a u banku JP Morgan u Frankfurtu te prebacivanju tri milijuna eura u talijansku banku Banca del Fucino. U transferima novca Vatikanska banka nije postupila prema zakonskom dekretu, što ne znači da je riječ o reciklaži novca pa je pokrenuta istraga i novac je preventivno zaplijenjen. To je prva pravna istraga protiv Vatikanske banke od kada je ona po talijanskom jurisdikcijom.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

OB
-obrisani-
16:09 21.09.2010.

nema jos YUč ič e i dia rea buaha ha ha ha ha ha ha

OB
-obrisani-
15:28 21.09.2010.

jos jedan dokaz da da vatikan i rimokatolicka crkva daleko od boga. i da stvorena da pljackaju vernike koje su naivni i glupi. pedofili najgore vrste sluze²Vatikanu²

Avatar taxmen
taxmen
08:26 22.09.2010.

da nije taj u svezi sa onim našim likom istog nazivlja?