DOJMLJIVO OBRAĆANJE JAVNOSTI

Predsjednik Van der Bellen: 'Moramo još dulje izdržati'

Foto: Predsjednički Ured - Peter Lechner
Alexander Van der Bellen
Foto: Reuters/PIXSELL
Sebastian Kurz i Alexander Van der Bellen
Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/PIXSELL
Sebastian Kurz i Alexander Van der Bellen
02.04.2020.
u 22:36
Apelirao je i na starije osobe da kao rizična skupina "ostanu kod kuće“ i "dozvole da im se pomogne“
Pogledaj originalni članak

Austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen, riječima ohrabrenja obratio se je u četvrtak navečer putem austrijske televizije ORF austrijskim građanima, povodom krize prouzročene koronavirusom, apelirajući na njih "da izdrže“.

"Ne znam točno koliko će dugo trajati kriza, svakako neko dulje vrijeme, ali što sigurno znam je da će jednom proći. Do tada i u budućnosti potrebno je u zemlji jedno novo zajedništvo“, istakao je Van der Bellen dodavši:

"Trenutno smo svi konfrontirani s velikim izazovima“. Napomenuo je kako pandemija koronavirusa zahtjeva "velika ograničenja i mnogo obzira“.

"Unatoč sve nesigurnosti svatko s konzekventnom promjenom svog životnog stila, može dati svoj doprinos savladavanju krize“, ustvrdio je.

"Svi mi zajedno dobro znamo da smo tek na početku naših zajedničkih napora“, rekao je Van der Bellen dodavši:

"I usprkos toga znamo: Zajedno moramo sve to još dulje izdržati. Iako već mnogi ljudi nestrpljivo čekaju kraj krize, vrijedi i dalje, izdržati i opet izdržati – i pritom svakako sačuvati hrabrost i uvjerenje“.

Apelirao je i na starije osobe da kao rizična skupina "ostanu kod kuće“ i "dozvole da im se pomogne“.

"Kriza će proći. Ponavljam, kriza će proći. Sve ćemo mi to zajedno savladati“, hrabrio je austrijski predsjednik Austrijance.

"Do tada se moraju svi u zemlji naučiti na novu svakodnevicu, bez rukovanja, brižno pranje ruku i držanje razmaka od najmanje metar udaljenosti“, poučio ih je istaknuvši kako je i nošenje maski pri kupovini u trgovinama također postalo dio austrijske svakodnevice.

Austrijski predsjednik Van der Bellen skrenuo je pozornost Austrijancima i na pozitivna saznanja koje je donijela kriza:

"Jedno od tih saznanja je posve vidljivo: Jači smo i još tješnje međusobno povezani, više nego što smo toga uopće svjesni“.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.