ured predsjednika

Predsjednik uručio umirovljenom generalu Šimcu odlikovanje

Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Predsjednik uručio umirovljenom generalu Šimcu odlikovanje
05.07.2012.
u 13:05
Predsjednik je zahvalio generalu Šimcu i njegovim suradnicima na doprinosu obrani i stvaranju samostalne RH te izgradnji njena sustava sigurnosti
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uručio je umirovljenom general-bojniku Hrvatske vojske Petru Šimcu odlikovanje Red kneza Domagoja s ogrlicom, javljaju iz Ureda predsjednika.

Predsjednik je zahvalio generalu Šimcu i njegovim suradnicima na doprinosu obrani i stvaranju samostalne RH te izgradnji njena sustava sigurnosti.

U Domovinskom ratu general Šimac obnašao je dužnost zapovjednika Operativne zone Split te rukovodio operacijom HV-a ''Zelena tabla – Male Bare'' u Pločama 1991. godine.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ĆA
ćaćaća
13:41 05.07.2012.

lenta s crvenom zvijezdom...malo je pomješao odlikovanja u noćnom ormariću:)))

OB
-obrisani-
15:58 05.07.2012.

A kada će sjedokosi poćeti dijliti odličja zaslužnim obićnim vojnicima i nižim dočasnicima i nižim časnicima, nisu samo generali bili u HV, a i malo se pretjeralo sa odlikovanjima prema bivšim JNA oficirima- kao što smo i sami svjedoci niti jedan general ne živi loše svi imaju i previše, a obični bivši vojnici prekopavaju po kontejnerima i prodavaju svoja odlikovanja, i nakraju poćine suicid. Oduzetih 10% vojnih invalidskih mirovina od strane HDZ-a uz blagoslov Đakića, Dečaka, Klema i ostalih dodvorica visoki časnici i generali neće ni osjetiti, ali obični vojnici bogami hoće.