DANAS U VEČERNJEM

Predsjednica na pola mandata – 4 ključna poteza

Predsjednica na pola mandata – 4 ključna poteza
22.08.2017.
u 00:00
Kolinda Grabar-Kitarović vrlo je odlučna biti vidljiva, kako u javnosti tako na diplomatskom planu.
Pogledaj originalni članak

   – Bitna u brendiranju, posebno u vezi s geopolitičkim pozicioniranjem, jest uloga lidera. Ona sve više dobiva na značaju s obzirom na trend personalizacije i prezidencijalizacije politike. Predsjednici države, vlade, parlamenta dobivaju puno prostora u medijima.

Kako ističu mnogi autori, ljudsko je lice snažan medij, sposobno prenijeti identitet i osobnost, stoga nas privlače države i kompanije sa snažnim liderom. No uloga lidera može imati samo kratkoročni učinak ako nije praćen konkretnim političkim i institucionalnim potezima – objasnila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na svibanjskoj konferenciji Večernjeg lista o brendiranju Hrvatske. Upravo koncept prezidencijalizacije politike daje najbolji uvid u prvu polovinu njezina mandata na Pantovčaku.

Kolinda Grabar-Kitarović vrlo je odlučna biti vidljiva, kako u javnosti tako na diplomatskom planu. Proaktivnija je u odnosu na prethodnike. U brojkama – u dvije i pol godine mandata Grabar-Kitarović odradila je oko 75 putovanja, a osim u SAD, najčešće je putovala u BiH i Sloveniju te je dva puta bila u Afganistanu.      

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje

Od ostalih tema izdvajamo: 

>>Šutljivi svećenik čuva tajnu Deset zapovijedi

>>David Kruljac uhvaćen s 4,5 kg marihuane i 117 tisuća eura

>>Mia Dimšić: I kolegice koje se skidaju znaju pjevati

>>Večernji list daruje 50.000 kuna vrijedne taksi-bonove

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 56

Avatar Idler 3
Idler 3
22:41 21.08.2017.

Nadam se još jenom njenom mandatu. Zna prepoznat di nam je mjesto i tko su nam strateški partneri. Svaka čast, već sad daleko ispred obojice prethodnika.

RI
rimac444
22:10 21.08.2017.

Naša predsjednica je nama dar sa neba, a trn u oku orjuni, jugo smradovima i njihovim medijima.

DU
Deleted user
22:59 21.08.2017.

bar joj se ne prividjaju ustaske zmije i ne gubi cekove