Hrvatska i Albanija

Predsjednica Grabar-Kitarović i albanski predsjednik Meta ocijenili odnose vrlo dobrima

Foto: Ured predsjednice
Predsjednica Grabar-Kitarović i albanski predsjednik Meta ocijenili odnose vrlo dobrima
12.01.2018.
u 00:04
Razgovarajući o značenju Jadranskog mora za gospodarstvo dviju zemalja, Grabar-Kitarović je istaknula pitanje onečišćenja Jadranskog mora velikim količinama plutajućeg otpada
Pogledaj originalni članak

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Albanije Ilir Meta ocijenili su bilateralne odnose dviju zemalja vrlo dobrima te naveli mogućnosti za unapređenje odnosa u gospodarstvu i energetici, a predsjednica je istaknula i pitanje onečišćenja Jadranskog mora koje dolazi iz južnih država, priopćio je u četvrtak ured predsjednice.

"Uz zadovoljstvo nastavkom suradnje između dviju država na najvišoj razini, dvoje predsjednika razmotrilo je i mogućnosti za osnaživanje bilateralnih odnosa kako bi slijedili povijesno bliske veze dvaju naroda čemu uvelike pridonosi uvažena albanska zajednica u Republici Hrvatskoj" te posebno izdvojili "mogućnost veće gospodarske i suradnje u energetici", navodi se u priopćenju o razgovoru Grabar-Kitarović s Metom, koji je u radnom posjetu Hrvatskoj.

Razgovarajući o značenju Jadranskog mora za gospodarstvo dviju zemalja, Grabar-Kitarović je istaknula pitanje onečišćenja Jadranskog mora velikim količinama plutajućeg otpada za koji je utvrđeno kako dolazi iz nekoliko južnih jadranskih država, kaže se u priopćenju te dodaje da su se sugovornici složili kako su zaštita i sprječavanje zagađenja Jadrana i priobalja od strateške važnosti za obje zemlje i da suradnji u tome može pridonijeti i novi mehanizam suradnje, Jadranska trilaterala.

Napominjući važnost nastavka proširenja Europske unije za punu konsolidaciju hrvatskog jugoistočnog susjedstva, Grabar-Kitarović je "istaknula snažnu potporu Hrvatske ulasku Albanije u EU", a predsjednici su govoreći o predstojećem sastanku na vrhu NATO-a naznačili "iznimnu važnost vjerodostojne politike otvorenih vrata Saveza".

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar ciciban
ciciban
02:49 12.01.2018.

nasa neto presjednica samo po regionu i bliskom istoku, od albanije preko turske do afgana...dok ode na zapad pred kapijom je ostave...

DU
Deleted user
00:33 12.01.2018.

Dvije vrlo moćne članice NATO-a.Vrlo dobri odnosi kad ne graničimo s njima hahaha.Hmmm,mogla je spomenuti da sljastičar Azimi Aljeti drži radnike na crno. Sad bi malo mogla ići lobirati u Keniju

DU
Deleted user
07:06 12.01.2018.

Odnosi nisu vrl9dobri Odnodi su fantadticni To je mogla zakljuciti i buricka pejcinovicka s albanijom imamo takove gospodarske odnosr da nam cak zavidi i svicarska hrvatska svicarska hrvazska....