Počelo suđenje

Prase, janje i tisuću eura za dvojku iz matematike

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
suđenje, afera Indeks
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
suđenje, afera Indeks
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
suđenje, afera Indeks
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
suđenje, afera Indeks
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
suđenje, afera Indeks
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
suđenje, afera Indeks
01.12.2015.
u 11:05
Počelo je suđenje za kupnju ispita na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Samo šestero od 38 optuženih nije se nagodilo s USKOK-om, a među njima su profesori Miljenko Crnjac i Luka Crnković te poduzetnik Božo Omazić
Pogledaj originalni članak

Zbog kupnje ispita na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 2010. i 2011., počelo je suđenje profesorima Miljenku Crnjcu i Luki Crnkoviću, posredniku i poznatom poduzetniku Boži Omaziću te studentima Dragani Karlušić, Branku Maraviću i Draženu Šestiću. Ne osjećaju se krivima. Oni su tako jedini od 38 optuženih u ovoj aferi Indeks koji se nisu nagodili s USKOK-om.

– Hvala vam što ste se okupili u tolikom broju – s osmijehom se profesor Miljenko Crnjac obratio novinarima nakon samo pola sata rasprave.

Profesora matematike Crnjca tereti se da je tri studentice zamolio da mu prepišu znanstvene radove, a zauzvrat će im dati ocjenu više. Sve su tri dobile jedinice na pismenom ispitu, pa im je upisana dvojka u indeks.

Usto, upisao je dvojku Barbari Lukavečki, tereti se, bez ispitivanja. Sve je sredio, smatra optužba, posrednik Ivan Vukadinović, a “link” s Crnjcem vodio je preko profesora Gorana Marjanovića. Prase, janje i tisuću eura preuzeo je od Lukavečkih Vukadinović, a “zaradu” je posrednik podijelio s Marjanovićem.  

Profesor Marijanović već je u zatvoru. Osuđen je na godinu dana iza rešetaka te još 23 mjeseca uvjetno na pet godina.

Upravo je on, tereti se, zatražio od Luke Crnkovića da ovaj upiše trojku Barbari Lukavečki iz svog predmeta. Najmanje 500 eura završilo je, navodi optužba, u Crnkovićevu džepu.

Božo Omazić, vlasnik propalog lanca trgovina Biljemerkant, sredio je, tereti se, dvojku studentu Branku Maraviću, koja mu je bila uvjet za upis u treću godinu studija. Maravić je, navodno, prijatelj njegove djece.

Aktere ove afere USKOK je tajno snimao.

– Čut ćemo na snimkama što se razgovaralo i dogovaralo u uredima profesora i na koncu realiziralo, što se vidi po dokumentima. Tu nikakvog spora nema – izjavio je Darko Dodig, zamjenik ravnateljice USKOK-a. 

>> Starije profesore kolege otkucali da su uzimali mito

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

HY
Hygeia
12:06 01.12.2015.

Pa tu vam je 99% takvo drustvo.Sve se tu moze kupiti eto vam vaseg obrazovanja i vasih visoko skolovanih.

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
11:54 01.12.2015.

Prase, janje i tisuću eura za dvojku iz matematike je uz Boga i domoljublje primjerena cijena i dogovor ako je riječ o pravom slavonskom hrvatu koji neda ni milimetra svog nastojanja da stigne do diplome.

LI
lighthouse
11:49 01.12.2015.

Ma ne mogu vjerovati