IMALI SU I VEĆE AMBICIJE

PPD donirao čak sedam respiratora KBC-u Zagreb: 'Toliko smo ih pronašli na tržištu'

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
PPD donirao čak sedam respiratora KBC-u Zagreb: 'Toliko smo ih pronašli na tržištu'
25.03.2020.
u 17:06
Namjera je Energia naturalis grupe pokušati kupiti i donirati ukupno 50 respiratora hrvatskim bolnicama te je uprava grupe svoje snage i sposobnosti usmjerila na njihovo pronalaženje i nabavku.
Pogledaj originalni članak

Tvrtka Prvo plinarsko društvo (PPD), koja djeluje unutar grupacije Energia naturalis (ENNA), danas je KBC-u Zagreb donirala sedam respiratora koliko ih je u ovom trenutku bilo moguće pronaći na tržištu.

Namjera je Energia naturalis grupe pokušati kupiti i donirati ukupno 50 respiratora hrvatskim bolnicama te je uprava grupe svoje snage i sposobnosti usmjerila na njihovo pronalaženje i nabavku. Danas kupljeni respiratori trebali bi biti isporučeni KBC-u Zagreb do kraja tjedna.

"Uz ranije poduzete mjere prevencije i zaštite vlastitih zaposlenika, ENNA grupa na ovaj se način aktivno bori protiv „korona krize“ u Hrvatskoj. U ovom trenutku nije jednostavno doći do respiratora ali je, uvjereni smo, moguće. Sigurni smo i da brojni pojedinci i tvrtke čine najviše što mogu kako bi pomogli u situaciji u kojoj smo se svi našli te se na ovaj način, svojim znanjem i sposobnostima, pridružujemo njihovim nastojanjima", priopćili su iz kompanije.

 

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

OT
otrovnijezik
18:32 25.03.2020.

Nisam čuo da banke ili osiguravajuće kuće nešto slično pokušavaju.

GU
Gunja
18:24 25.03.2020.

Svaka pohvala nesebičnom vlasniku PPD-a na pomoći Hrvatskim građanima kojima je zdravlje ugroženo ovom opakom ugrozom. Ovo je briga za ljude, i toplo se nadam da će se za ovom lijepom i humanom gestom povesti oni koji se u Hrvatskoj najviše busaju u prsa.

BO
boovuu
22:51 25.03.2020.

PPD donirao čak sedam respiratora KBC-u Zagreb: 'Toliko smo ih pronašli na tržištu'. ----------------------------------------------- a Vukovaru (OŽB) ili Vinkovcima ništa? a sjedište tvrtke u Vukovaru.