Pojavila se snimka

Pogledajte kako je izgledao susret Grabar-Kitarović i Dačića u UN-u

Foto: Screenshot
Kolinda Grabar-Kitarović i Ivica Dačić
Foto: Screenshot
Kolinda Grabar-Kitarović i Ivica Dačić
24.09.2019.
u 22:08
Na snimci UN-ove televizije vidi se kako su se Kolinda Grabar-Kitarović i Ivica Dačić susreli u velikoj dvorani, a pozdrav je bio vrlo srdačan
Pogledaj originalni članak

Nakon što je Ured predsjednice demantirao natpise da je u New Yorku došlo do bilateralnog susreta predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića, na službenim stranicama UN-a objavljena je snimka njihovog kratkog pozdrava.

Naime, Ured predsjednice priopćio je kako se "kurtoazni susret i pozdrav na hodniku" ne mogu nazvati bilateralnim susretom, te da je "nepristojno i politički nekorektno" tako ga okarakterizirati.

Na snimci UN-ove televizije vidi se kako su se Grabar-Kitarović i Ivica Dačić susreli u velikoj dvorani. Naša predsjednica sjedila je u prvom redu kada joj je prišao Ivica Dačić. Ona mu se nasmijala, a on joj je pružio ruku i srdačno je pozdravio. Pored njih je i ministar vanjskih poslova RH Gordan Grlić Radman.

– Na marginama 74. zasjedanja Opće skupštine UN-a predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović održala je brojne bilateralne sastanke i susrete s mnogim državnicima a o kojima su hrvatski mediji pravovremeno obaviješteni. Među tim bilateralnim sastancima nije održan susret s ministrom vanjskih poslova Srbije Ivicom Dačićem. Naime, kurtoazni susret i pozdrav na hodniku okarakterizirati kao bilateralni susret smatramo nepristojnim i nekorektnim – priopćeno je ranije iz Ureda predsjednice.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 64

Avatar Otroviks
Otroviks
06:04 25.09.2019.

..Dok je Hrvatima Srba- četnika i Srbima Hrvata-ustaša nema zime i krize za političku i poslovnu"elitu" i kod nas i kod Srba, a sirotinju ionako tko šljivi. Hrvatsko-srpsku poslovnu - elitu večina koje su do 1990. godine bili su prosječni građani koji žive od plaća tadašnjih socijalističkih tvornica, poljo-kombinata i drugih firmi i SFRJ ustanova - zanimanjem; prodavači na placevima(pijacama), zaštitari, vodoinstalateri, električari,, poslovođe, skladištari, bauštelci, seljaci,,,,,,,,,,,,, a onda odjednom, mnogi i za trajanja samog rata 1991.- 1995. a drugi neposredno poslije osvanuli kao vlasnici, poljo-kombinata, desetina hektara zemjišta, tvornica, hotela i drugih firmi. Postali ljudi puni kao brodovi i prije nek si rekao rat. Da nema Srba možda bi se i našao neki Hrvat koji tko bi te "biznismene" pitao kako su to zaradili. Ili nekoji Srbin u koji bi priupitao Sevkinog muža, Miškovića, Kariće,,,, i slićne im, od kud im 1. milion ondašnjih dojč maraka. Pa i s politićarima ista stvar. Bi li HDZ na vlasti tolike godine bio, uz sve "nestašluke" koje su Hrvatima počinili, da nije bilo Srba? Bi li napopularniji političari kod Srba bili oni kojima su usta najpunija Hrvata? Zato; Da nema Srba, izmislit bi ih trebalo, a ako ćemo iskreno, što bi i Srbi bez nas. Pod to Hrvati i Srbi, naravno da ne podrazumjevam one koji se zlopate od plaća i mirovina, jer sirotinja nema nacionalnost, a i previše puta je dokazano da je često sama najviše kriva što je sirotinja.

Avatar Leden
Leden
22:36 24.09.2019.

Kakva sramota da se sad i rukovanje treba pravdati??! Komu je to smetalo??

KA
Kal
23:55 24.09.2019.

Koliko se vidi Kolinda Grabar Kitarović se nije sastala sa Dačićem nego je on prišao njoj i pozdravio je i u čemu je tu problem.